top of page
Search

Gledam v nebo: Gremo naprej 💫

Updated: Jan 19, 2023

Ta teden se zdi kot nekakšen tunel, v katerem se končno začnejo opažati žarki svetlobe.

Svetloba na koncu tunela.

Ti dnevi znajo biti še precej utrujajoči. Ne za vse, seveda, ampak pritiskajočih energij je še vedno veliko in jih je težko popolnoma zaobiti.


Sonce se je spuščalo v globine podzemlja, ki jim vlada Pluton. Intenzivne energije preporoda, kar se zelo mondeno sliši, ampak ta preporod pride predvsem skozi pritisk, najpogosteje - beri in piši: od avtoritet v našem življenju, moških po največji verjetnosti.


Prav tako smo lahko čutili ta vpliv skozi slovo nam pomembne osebe. Vsekakor travmatična izkušnja, ki obenem vedno nosi globoko priložnost preobrazbe. Pretrese nas in prinese razmišljanje o minljivosti in o dragocenosti časa, ki nam je na razpolago.


Lahko pa je tudi, da so v zraku le temačnejše tematike in ni rečeno, da se nas tičejo prav osebno. Če doživljamo ta vpliv na ta način nam je lažje, ampak dejstvo je, da za “pravo” in tako opevano plutonovsko preobrazbo mora biti nek pomemben dogodek, ki nas pretrese v dno duše in sigurno ni enostaven ter lahkoten.

Vse prej, kot to.

Je pa morda vsaj majhna uteha, če gremo sami čez te težje in temačnejše čase, dejstvo, da imamo ob tem priložnost preporoda, da se kot feniks iz pepela vrnemo močnejši in trdnejši.

V stilu: kar te ne ubije te naredi močnejšega.

Toliko o Soncu in Plutonu.


Medtem se je Merkur obrnil direktno in prav tako - zdaj že nekaj dni nazaj - Mars. V nedeljo se obrne direktno še Uran, ki je sicer manj problematičen v vsakdanjem življenju pa kljub vsemu dodaja svoje k temu napornemu obdobju tako imenovanih stacionarnih planetov - planetov, ki stojijo na mestu in se nikamor zares ne premaknejo, ne naprej in ne nazaj. To pa je pogosto tudi najbolj frustrujajoči del celotne zgodbe.


Vseeno pa je tokrat in ta teden čutiti v zraku nek občutek upanja in zaupanja, da gremo počasi na bolje.


Kakorkoli že, od tega tedna naprej se pomikamo samo še NAPREJ.


O tem govorijo direktni planeti - za določeno obdobje (do 22. aprila) bodo prav vsi direktni - svoje pa bo dodal še sobotni mlaj na prvih stopinjah vodnarja.

Na ta mlaj (drugi po vrsti od zimskega solsticija) tudi Kitajci praznujejo novo leto - njihovo je usklajeno s cikli Sonca in Lune.

In ja, jaz vam ponovno želim srečno in pogumno ter zagona polno novo leto.




“We delight in the beauty of the butterfly, but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.”

Maya Angelou




🎬 Ta konec tedna bom poslala e-novice v katerih bom govorila o tokratnem mlaju in novem ciklu, ki z njim prihaja. Kakšne priložnosti se nam odpirajo v naslednjih tednih in kje vse bomo šli naprej. Seveda za vsako znamenje posebej 🌠

Če še niste, se lahko prijavite na povezavi:



Foto: Patrick Gonzales


25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page