top of page
Search

Gledam v nebo: Kaj nam te dni pripravljajo planeti?

Smo tik pred polno Luno v znamenju device in kot vsak mesec usklajujemo nasprotja.

Luna v organizirani in praktično naravnani devici in Sonce v prepustno kreativni in “go with a flow” naravnani ribi. 


Si lahko zamislimo kako odlično bi bilo, če bi ta dva arhetipa lahko nekako povezali in uskladili, da bi bili znotraj organizirane praktične in konkretne naravnanosti še vedno sproščeno ustvarjalni in bi začutili kdaj se je najbolje enostavno prepustiti toku življenja. 

V življenju potrebujemo oboje, eden brez drugega sta hitro lahko ali neproduktivna ali pa nezadovoljna, ker stvari postanejo preveč rigidne. 


Imamo pa tudi zdaj že nekaj dni Merkurja v ribah, ki je pregovorno veliko bolj čuteč in razmišljajoč, kreativen in intuitiven. Ni pa tako zgovoren, logičen, praktičen in analitičen, kot od njega ponavadi pričakujemo in se nanj zanašamo.

Se pravi posledično večja možnost zmešnjav in nejasnosti, zablod in nesporazumov. Še za približno 14 dni. 

Kaj to pomeni? 

Kakšne bolj zaresne Merkurjeve stvari (pomembna komunikacija, pogodbe, dogovori) je dobro dvakrat preveriti. Vzemite si pa več časa za ustvarjalno pisanje, poslušanje glasbe, gledanje filmov, meditacijo, kontemplacijo itd. 

Zaupajte, da se dogaja znotraj vas nekaj merkurjansko ustvarjalnega, ki bo, ne skrbite, prej ali slej pripravljeno za akcijo (Merkur bo že v drugi polovici meseca v ovnu). 


Jutri pa tudi Saturn prestopi v ribe. No, to je nekaj o čemer že ptički žvrgolijo (vsaj ob tistih že malo lepših in toplejših dnevih). Malo več bom za vsako znamenje posebej, o tem dve in pol letnem vplivu, povedala v e-novicah čez 14 dni (v času mlaja). 


V tokratnih e-novicah (ki jih dobite danes zvečer) pa nekaj več o polni Luni (katero področje osvetljuje glede na ascendent oz. podznak) pa tudi z novim podcastom o znamenju rib. 

Priporočam podcast (kasneje ta teden bo objavljen tudi za vse ostale), da dobite malo občutka kakšna je ribja scena in v kakšno situacijo se tale Saturn pravzaprav spušča. 


Bistveno bo vnesti omejitve in disciplino na področje, kjer je v splošnem glavna tema pretočnost in brezmejnost. 

Omejiti brezmejnost?! ;) 

Sigurno to ne bo to lahka naloga. Ribe bodo hitreje potrte zaradi omejitev, čutile bodo obremenjenost. Saturn pa nezadovoljen s to ribjo sceno v kateri ima ves čas občutek, da izgublja tla pod nogami. 

Za nekaj konstruktivnega si bosta morala podati roke in sodelovati. In tako kot v vseh medsebojnih odnosih v življenju sklepati kompromise ter si dati prostor in priložnost za sodelovanje. 


Kako pa si lahko drug drugemu pomagata?


Saturn lahko ribam pomaga pri strukturi njenih kreativnih projektov.

Kje je potrebno časovno planiranje, več organizacije in realnih planov in vpogledov? Saturn na ta način ribi pomaga kaj konkretnega naredit, ustvarit, realizirat.


Ribe pa lahko nekoliko zgladijo Saturnove ostre robove.

Vprašajmo se kje so bila (sploh zadnje leta s (pre)močnim Saturnom v vodnarju in kozorogu) pravila prestroga, omejitve premočne, disciplina pretirana? 

Riba nam pomaga s svojo nežno nevsiljivo naravo nekoliko popustiti, se sprostiti.


To je le ena plat, tista prijetnejša in konstruktivnejša.

Veliko smo pa o tem prestopu že govorile v letnem snemanju na Astrološkem inštitutu in tudi v podcastu Gledam v nebo, ko je bil Saturnov prestop izbran, kot eden izmed 5ih pomembnejših vplivov. 

Poslušajte, da dobite občutek za spremembe, ki prihajajo. V naslednjih e-novicah pa za vsako ascendentno znamenje (podznak) posebej. 



Pogovor na Astrološkem inštitutu z Mihaelo Malečkar in Sabino Kolar https://youtu.be/CUGWgl3DIXM

Podcast Gledam v nebo 5 astroloških vpogledov in nasvetov za 2023 https://anchor.fm/gledamvnebo/episodes/5-astrolokih-vpogledov-in-nasvetov-za-2023-e1su430/a-a947mg6



🎨 Stephan Vasement


78 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page