top of page
Search

Gledam v nebo: Luna (v devici in tehtnici) ta konec tedna in začetek novega 🌙✨

Od četrtka, 20. januarja (15:01) do torka, 25. januarja (04:56)

✨Ta konec tedna bomo z mislimi v preteklosti - ne toliko daljni preteklosti, kot predvsem v razmišljanju kako določene stvari preorganizirati in preurediti.

Luna bo prehajala dve znamenji, ki jima trenutno na nebu vladata (navidezno) retrogradna planeta. Danes bo tako Luna še v organizirani devici in bomo v energijah retro Merkurja - razmišljujoči a obenem praktični.


V soboto zvečer pa se premakne v znamenje tehtnice in posredno obudi drugi trenutno retrogradni planet - Venero.

Venera je na nebu že ponovno vidna, kot zvezda danica in pridobiva na moči.

V nedeljo pa tudi Merkur doživi preobrazbo, tudi on se sreča s Soncem in se pomembno transformira na svoji poti, podobno kot se je pred njim Venera, se spremeni iz t.i. zvezde večernice v zvezdo jutranko.

To pomeni, da bomo kmalu lahko na jutranjem nebu opazovali tudi Merkurja.


Simbolika planetov, ki so vidni na jutranjem nebu je, da so aktivnejši, bolj idealistični, asertivnejši. Vzhajajo pred Soncem in naznanjajo njegov prihod. Usmerjeni so v prihodnost.


V teh dneh tako lahko pričakujemo kakšen AHA moment in razjasnitev. Pomembno je le zavedanje, da ideje in rešitve še niso dokončne ali da bo vsaj potrebno še nekaj časa, da se vse stvari sestavijo.

Vizija bo, treba bo še najti konkretne rešitve za to vizijo.


Vpetost Urana in Plutona v oba retrogradna cikla govori tudi o tem, da so se lahko ali se še bodo, konkretno spremenila naša razmišljanja in želje tekom teh mesecev. Morda bomo ugotovili, da si tisto nekaj, kar smo si želeli na začetku teh retrogradnih ciklov, ne želimo več.

Dobro je nekoliko počakat in zaupat v proces. Predvsem pa ne delat stvari na silo.


Jutri bo tudi Mars na zadnji stopinji strelca, ki je lahko nekoliko napornejša in intenzivnejša pa po drugi strani brez prave usmeritve.

Že v ponedeljek Mars prestopi v kozoroga, kjer se njegova moč in osredotočenost precej povečata in tudi on dodaja svoj del k razreševanju nastalih situacij.

Predvsem nam daje novo zagonsko moč in vztrajno konkretno usmerjenost k rešitvam.✨


Veliko jasnih misli vam želim ta konec tedna.

U.

Foto: Anja Papuga
62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page