top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v levu🌙 in Venera v ribah

Updated: Feb 25, 2021

Od srede, 24. februarja (13:22) do petka, 26. februarja (18:06)✨ Luna je prestopila v znamenje leva in prinaša ognjevitejšo energijo, veliko bolj odprto navzven. Smo tudi pred polno Luna, ki se dovrši v soboto, tako, da je v zraku nekaj več napetosti in vznemirjenja.


V letošnjem letu bodo obdobja, ko so planeti v fiksnih znamenjih (lev, škorpijon, vodnar, bik) napornejša, saj se bodo nekoliko intenzivneje izpostavljale težje energije Saturna in Urana.

Z levom pa tudi nasprotja med ognjenim znamenjem in zračnim vodnarjem. Izzvani bomo, da uravnovesimo med pozicijama: jaz na eni strani in družba na drugi.

Nase usmerjenega leva vodnar uči širšega družbenega in socialnega konteksta. Po drugi strani pa lev uči vodnarja srčnosti in igrivosti, da z močno zračno energijo ne postanemo preveč hladni in racionalni ter v boju za skupno dobro ne pozabimo na edinstvenega posameznika, ki je v vsakem izmed nas.


Kako biti srčen in obdržati svoj jaz pa obenem vseeno tudi socialno narvnan in konstruktiven del družbe? Kako biti sam svoj ampak ne egocentričen, temveč trden v svojem bistvu?


Vse to bo v naslednjih dneh še toliko bolj prisotno zaradi vseh planetov v vodnarju. Premoč bo na strani zračnega znamenja. Z Luno v levu bo izražena čustvena potreba po tem, da sijemo in pokažemo unikatno notranje bistvo, ki nas najbolj naravno naredi sijoče.

Sončeva in posledično levova energija je tista, ki sije in osvetli. Ne samo samega sebe tudi vse okoli njega.

In ko se najbolj nesebično razdaja takrat tudi parodoksalno sama najsvetleje sveti. Če pa ta energija ni odrasla in dorasla se pokaže levova senčna plat, ko s pompoznimi nastopi zahteva vse poglede in pozornost zase ter otročje protestira, kadar je ne dobi.


Medtem se Mars počasi poslavlja od znamenja bika pred tem pa se poveže še s Plutonom. Ta vpliv smo do neke mere že čutili. Daje nam možnost fokusa in vztrajnosti ter premagati določene ovire.

S Plutonom se vedno pojavi tema dinamike moči, ki jo bomo tokrat lažje uravnavali.

Mars se že ves čas v biku ne znajde najbolje in ima predvsem težave začeti, se pognati v akcijo, vendar, ko mu to enkrat uspe stvari stečejo dolgoročno in stabilno.

Te dni prečka tudi zvezdo Algol, ki nakazujejo na stresne in naporne situacije obenem pa nagnjenost k večji zaskrbljenosti in tudi pretiravanju.


Sonce v ribah nekoliko umirja vsa ta nasprotja in nam pomaga se prepustiti toku življenja ter tudi pri sprejemanju sprememb in drugačnosti.

Jutri se tudi Venera pomakne v znamenje rib in tako ponovno zaživi v svojih najvišjih oktavah.

Ljubezen, povezovanje, umetnost vse to doživi manjši preporod. Venera v ribah ni usmerjena v materialno temveč predvsem v pozitivno povezovanje in inspiracijo, ki jo črpa preko kreativnosti, ki jo najde v glasbi, poeziji, filozofiji, duhovnosti itd.


Energija rib je trenutno odgovor na naše težave.

Prepuščanje in spuščanje. Dihalne vaje. Umirjanje z glasbo ali sprehod v naravi.

Predvsem nega naše duše - vse ostalo bo prišlo samo od sebe. ✨


Bodite lepo.

U.


Foto: Anja Papuga


276 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page