top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v raku 🌙

Od sobote, 15. januarja (17:10) do torka, 18. januarja (05:02)

✨Luna je prestopila v znamenje raka in nam prinaša prijeten večer. Zaradi približajoče polne Lune lahko tudi nekoliko čustvenejši. Prilegla se nam bo varnost doma in ljudi, ki so nam blizu.


Merkur je medtem že na poti nazaj, ponavadi se stvari vseeno nekoliko umirijo, ko se premakne iz mrtvih točk v času obrata in če drugega ne, zdaj vsaj približno vemo, kaj je za narediti, tudi če gre za ponavljanje, popravljanje, ponovno pregledovanje itd.

Jaz sem šla tokrat “retrogradno" precej klasično in sicer danes še s pokvarjenim laptopom. Sicer sem že nekaj časa vedela, da nekaj ni v redu, ampak sem počakala s popravilom do retro Merkurja, da mi je lahko sredi vikenda zares in dokončno crknil 🤯😜


Jutri se Sonce sreča s Plutonom in nam med drugim osvetljuje senčne strani naše življenjske naravnanosti ter naših teženj in ciljev, če seveda te sence hočemo videti.

Lahko nam pa daje le ali predvsem še intenzivnejšo moč vztrajati pri svojem, pri svojih ciljih, kar seveda ni vedno ali samo slabo.

Sem pa danes poslušala zanimiv pogovor o minljivosti vsega in kako cilji izgubijo svojo vrednost, ko so doseženi - sploh in najbolj takrat, ko so v vmesnem času izgubili na svoji smiselnosti. Dalo mi je misliti, kako se pogosto čez čas niti ne sprašujemo več zakaj nam je nekaj tako zelo pomembno in ali je v resnici tako pomembno. Kaj vse smo žrtvovali za ta naš cilj in zakaj? Mogoče se bojimo odgovora na ta vprašanja, nočemo si priznati, da nekaj nima (več) pravega smisla in se raje ne sprašujemo in nadaljujemo ponavadi še bolj intenzivno in zagrizeno.


Moj namen ni trditi, da so cilji sami po sebi negativni, seveda ne, pogosto je to tisto nekaj, kar nas žene naprej.

Pomembno je le, da ne pozabimo polno in zadovoljno živeti tudi med tem, ko se ženemo za svojimi cilji. In tudi to, da se vsake toliko časa ustavimo, stopimo za korak nazaj in realno ponovno ocenimo ta naš cilj ali cilje.

Si pustimo prostor in možnost, da kaj tudi spremenimo. Si upamo kdaj tudi kaj spustit - kakšen cilj - ker smo na primer ugotovili, da enostavno ni vreden, da so se naše okoliščine spremenile, da smo se mi sami spremenili ...


Predvsem nočemo, le zaradi enega samega cilja izgubiti kompasa, za vse ostale stvari v našem življenju.

Zato je zelo pomembno, da znamo življenje osmišljati tudi dnevno, z malimi stvarmi in malimi vsakdanjimi "cilji", ki nas vsakodnevno osrečujejo. ✨


Bodite lepo.

U.


Najkasneje v ponedeljek bom poslala e-novice o polni Luni in o energijah, ki jih prinaša v drugo polovico januarja - tudi o retro Merkurju. Dobite jih lahko, če se naročite na spodnji povezavi: https://www.lookingatthesky.com/kontakt

Foto: Anja Papuga


185 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page