top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v tehtnici

Od nedelje, 28. marca do torka, 30. marca (07:32)

Polna Luna se zgodi danes ob 20:49.

Poudarek tokratne lunacije bo na odnosih. Najti ravnotežje med jaz in midva. Kako slediti sebi in svoji poti ter obenem obdržati harmonijo v odnosih.


Venera je že nekaj dni v prav posebnem položaju, saj se premika po isti stopinji kot Sonce in simbolično rečemo, da je v srcu Sonca.

Sonce tako poudarja njeno naravo zduževanja in lepote ter obenem prinaša nekakšno notranjo prenovo in očiščenje.

Seveda ne smemo pozabiti, da sta Venera in Sonce v znamenju ovna, ki je v prvi vrsti Marsovo znamenje. Zato je tudi Venera tukaj bolj odločna in iniciativna.

S tem pomembnim premikom Venera postaja večernica, še nekaj tednov nazaj smo jo videli na jutranjem nebu, čez približno 1 mesec (ko se dovolj odmakne od Sonca) pa jo bomo na večernem.

Zato rečemo, da gre skozi spremembe in določene prevetritve in ker gre za Venero, se v splošnem to najpogosteje izrazi v odnosih. Psihološko pa v odnosu do sebe, kot vprašanja oz. razmišljanja o lastni vrednosti.

Ker je v vse skupaj vpleten še Kiron se te dni lahko pojavijo tudi stare rane povezane s temami odnosov in lastne vrednosti. Zdaj imamo priložnost, da se z njimi soočimo in jih predrugačimo ter se iz tistega, ki je ranjen prelevimo v tistega, ki zdravi (Kironova mitološka zgodba).


Luna se bo v naslednjih dneh v znamenju tehtnice povezovala konstruktivno. Imeli bomo dovolj volje, da veliko naredimo. Še najhitreje se nam lahko zgodi, da smo na trenutke preveč osredotočeni in premalo opazimo ljudi okoli sebe ter njihove želje in potrebe.


V zraku pa bo tudi vse bolj čutiti povezavo Merkur Neptun. To je lahko zelo prijetna in sanjava povezava, obenem pa tudi tista, ki nas bo nekoliko preveč meglila te dni.

Občasno bomo malo odplavali, zaradi tega pa bo lažje prišlo do napak in nesporazumov, lahko pa tudi do prevar. Bodimo previdni in vse pomembne odločitve dodatno preverimo.

Naloge, ki potrebujejo veliko natančnosti pa mogoče celo prestavimo za nekaj dni. Merkur se bo do druge polovice tedna že oddaljil od Neptuna. Že naslednji ponedeljek pa zapusti ribo in vstopi v ovna ter s tem svojo situacijo konkretno izboljša.

Od naših osebnih rojstnih kart je odvisno, kateri vpliv bomo zajahali v začetku tega tedna: Luninega produktivnega ali Merkurjevo zmedenega. Lahko pa se zgodi, da se bosta oba nekoliko prepletala in izmenjavala.


Lep preostanek nedelje ter uspešen začetek tedna želim.

U.


Foto: Anja Papuga244 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page