top of page
Search

Gledam v nebo: Merkur v strelcu - ponovno na površje in naprej, v nebo

Merkur se končno poslavlja od škorpijona in vstopamo v popolnoma drugačno energijo. Tokrat ne bo samo pogledal na površje ampak se bo zakadil v nebo :) 

Sicer se v strelcu ne počuti najbolj domače, vendar bo prehod že zaradi šestih tednov dolgega obdobja škorpijona in retrogradnosti, zelo dobrodošla sprememba. 

Nekako bo poživil decembrsko dogajanje, predvsem dokler sta oba s Soncem skupaj v istem znamenju. To bo do 22. decembra.


Pogledali bomo iz globin in se ponovno več veselili in družili. Kumunikacija bo lahko precej razpršena, vendar iskrena in optimistično naravnana. Polni bomo idej in načrtov za prihodnost.

Veliko bo vsega, vendar pogosto brez kakšnih bolj oprijemljivih rezultatov.

Nekoliko ga vseeno ozemljuje zdaj že kozorogovski Jupiter, ki se bo te dni povezoval z Uranom v biku in nam predvsem v času do 16. decembra pomagal z večjo trdnostjo. Po drugi strani pa tudi z nenadnimi in originalnimi idejami in zamislimi - tistimi, ki so izven nekih okvirjev in imajo možnost, da nas presenetijo in razvozljajo za nas nek vozel s katerim se že dalj časa borimo. 

Bodimo pozorni še posebej od petka, 13. do ponedeljka, 16. decembra.


Malo pred tem, v četrtek, 12. decembra bomo imeli polno Luno v dvojčkih, ki še poudarja Merkurjevo energijo. Želja po druženju in komunikaciji bo velika. Ker je polna luna sprostitev čustvene energije se lahko zgodi da bomo želeli povedati kar nam leži na duši. 

Bolj bomo odprti in iskreni. Ne bomo imeli zadržkov, da povemo kaj mislimo in čutimo. To bo sprostilo energijo (globokega škorpijonovega predelovanja) in nas osvobodilo.


Ker smo imeli konec novembra mlaj v strelcu bo zdaj tudi primeren čas, da nekoliko organiziramo naše misli in ugotovimo katere ideje so tiste, ki se jim splača slediti. Kaj je možno in kaj ne. Katere zamisli so tiste, ki imajo prihodnost in želimo še naprej investirati vanje. 


Po polni Luni se Merkur v petek, 20. decembra sreča le še z Neptunom, če ne štejemo Luninih vzpodbud vsakih nekaj dni. Tako, da bo tale naš strelčevski Merkur precej prepuščen sam sebi in zato še nekoliko bolj razpršen kot ponavadi. 

Predvsem bomo to čutili po 20. decembru, ko se po srečanju z Neptunom le nekaj dni kasneje od strelca poslovi Sonce in prestopi v kozoroga ter preneha osvetljevati Merkurjevo pot. Tako ostane sam v hitrem ognjenem znamenju.


Površnost, nemir in pretiran optimizem so minusi tega obdobja, sploh v zadnji tretjini meseca. 

Več bomo morali delati na vztrajnosti in ne skakati z ene stvari na drugo.

Merkurja v strelcu zanima širša slika in tako nekoliko izgubi občutek za podrobnosti, ki pa so za realizacijo nujno potrebne. 

Bodimo pozorni, da se v pogovorih ne postavimo v pozicijo neke moralne superiornosti in ne obsojajmo prehitro - tudi to je lahko Merkur v strelcu, sploh zdaj, ko ima pomoč še iz kozoroga.


Tako vstopamo tudi z Merkurjem v ognjeni idejni svet strelca in si z njim lahko malo popestrimo dogajanje. Skupaj s Soncem nas bosta delala bolj odprte in velikodušne in nekoliko blažila resno in hladno energijo kozoroga. 

Najbolj konstruktiven čas bo na začetku prehoda - v sredini decembra - od četrtka, 12.12 do petka, 20.12. 

Želim Vam, da čim bolj zkoristite optimistično strelčevsko energijo.


Napisala: Urška Osolnik

Foto: Anja Papuga
198 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page