top of page
Search

Gledam v nebo: Novo leto 💫


Prazniki so za nami in počasi začenjamo novo leto. Verjetno se marsikomu zdi, da še vedno vlečemo iste zgodbe in da ni neke prave svežine z vsem tem. Tokratni prehod je lahko še posebej nekako postan, z Marsom in Merkurjem retrogradno. Razmišljamo o preteklem letu ali letih in o vseh stvareh, ki so se nam zgodile ter kaj vse nismo uspeli narediti in zaključiti.


Ravno zato sem letos še posebej razmišljala o različnem štetju ter kako imamo kulturne in pa tudi zgodovinsko različne začetke novega leta.

Astrološko se novo leto prične v času spomladanskega enakonočja, na dan, ko sta dan in noč enako dolga in od tega trenutka naprej počasi dolžina dneva postaja daljša od noči.

Zimski solsticij, ki smo ga ravno imeli pa označuje čas, ko se sicer dan začenja daljšati, vendar je vse do spomladanskega enakonočja še vedno krajši od noči. Po tem pa se razmerje prevesi v prid dnevu.


Ta trenutni del leta, ki ga štejemo za uradni začetek novega, je naravno nekako bolj počasen in obrnjen vase. S spomladjo pa se ta naša hibrinacija počasi konča in ob vse daljših in toplejših dnevih (vsaj v tej naši severni hemisferi) smo zares pripravljeni na nove začetke. V tem zimskem času bi bilo pa idealno počivati ali si vsaj vzeti stvari nekoliko počasneje ter več časa preživeti doma v naši zasebni sferi.    


Tako, da če se trenutno še ne počutite pretirano motivirani, to ni tako zelo čudno. Letošnje leto pa je, kot sem že napisala, ta energija še posebej močno prisotna. Jaz vam pa z astrološkega vidika povem, da vse še prihaja. Motivacija, zagon, tisti pravi premiki naprej in pa tudi spremembe, ne samo take ta lahkotne, ampak vsekakor spremembe. In včasih je to tisto, kar najbolj potrebujemo.


Kolesja pa se začneje hitreje vrteti že februarja, ne bo nam potrebno čakati vse tja do pomladi.


Danes ponoči (iz ponedeljka na torek) pa prva v letošnjem letu spremeni znemanje Venera in nakako omili dominanco kozoroga s katero smo vstopili v 2023.

Energije se bodo vsekakor nekoliko prevetrile. Lahko, da bomo čutili manj teže v odnosih (sploh s to Plutonovo konjunkcijo v zadnjih dneh). V zraku bo več veselja in optimizma, saj se Venera takoj po prestopu povezuje tudi z Jupitrom v ovnu. To sicer ni nek dolgoročni vpliv, vendar nam bo dal nekaj zagonske moči in priložnost, da dobimo vsaj za trenutek vizijo svetlejše prihodnosti.



Zvezdni pozdrav,

U.



Foto: Golden Tears, Gustav Klimt


11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page