top of page
Search

Gledam v nebo: Odločno sledimo sebi in svoji poti

Updated: Nov 27, 2019

V torek je Mars, planet akcije in zagona, prestopil v znamenje škorpijona.Po obdobju neodločnosti in pomanjkanja prave volje in zagnanosti bo ponovno dobil vso svojo moč.

To je intenziven Mars, ki sledi sebi in postavlja meje. Karakterizirata ga strast in odločnost narediti, kar je potrebno.

Če smo zadnje tedne mencali, se poskušali odločiti, vendar smo se na tej poti ves čas (preveč) ozirali na druge — kaj menijo, kako to vpliva na njih — je tega obdobja konec.

Vedeli bomo kaj hočemo in bomo šli v to smer ne glede na vse.


To je en izmed bolj korenitih Marsovih prehodov, pri katerem se moramo paziti le skrajnosti.

Da ne skočimo iz neodločnosti in pasivnosti v popolnoma neobčutljivo in brezkompromisno odločnost.

Po drugi strani bomo z njegovo pomočjo končno naredili premike, ki so potrebni.

Tako bo tisto, kar smo z Marsom v tehtnici želeli potlačiti zaradi ljubega miru, zdaj prišlo na dan.

In natanko to zdaj potrebujemo, da po vsem notranjem raziskovanju v zadnjem mesecu naredimo korak naprej.


Tudi Merkur se bo te dni obračal direktno in vse bo pripravljeno, da se premaknemo in za sabo pustimo stvari, ki niso dobre za nas in nas ovirajo. Slabe navade in razvade, neproduktivne prepire in nesoglasja. V nekaterih primerih tudi odnose in ljudi, ki niso več konstruktivni za naša življenja.

Venera je že v strelcu in počasi bo vanj prestopilo tudi Sonce. Čas bo, da razširimo svoja krila. Spustimo in gremo svojo pot.


Kljub vsem dobrodošlim spremembam bo ta prvi teden Marsa v škorpijonu precej stresen. Napetost bo naraščala vse od prestopa Marsa pa do nedelje 24. novembra, ko se zgodi srečanje z Uranom. Treba bo ohranjati mirne živce in poskušati slediti sebi in svoji poti brez prevelikih izpadov. Obenem pa imeti v mislih, da lahko ta čas besede in dejanja učinkujejo ostreje, kot je naš resnični namen.


Če se pa do sedaj nismo postavili zase, če nismo odločno začeli s stvarmi, ki si jih želimo, in zaključili s tistimi, ki nas ovirajo in nam ne prinašajo več razvoja, nas bo ta povezava prisilila in porinila v spremembo.

Ta se zaradi Urana lahko zgodi na način, ki ga nismo predvideli in nismo pričakovali. Nekateri se bodo znašli v bolj aktivni drugi v bolj pasivni vlogi. Nihče pa ne bo popuščal. Kombinacija je eksplozivna in nenadna.

Intenzivna povezava dveh trmastih in vztrajnih nasprotij. Vsak vleče v svojo smer, nihče ne popusti, dokler ne strgamo vrvi, ki nas povezuje. S svojo reakcijo lahko presenetimo tudi sami sebe. Čas bo za korenite spremembe. Ne glede na to, na kateri strani se znajdemo, bo pa to nekakšna odrešitev, sprostitev napetosti.


Predvsem se te dni ne pustimo potegniti v kakšno tujo dramo in si zapomnimo, da tole ni najboljši čas za dogovore in kompromise. Če pa čutimo, da smo sklepali kompromise že predolgo in predvsem v lastno škodo, je zdaj čas, da dokončno rečemo: dovolj je.


Po tem napornem prvem tednu se bodo stvari počasi umirile. Ostali planeti bodo Marsa podpirali vse do konca njegove poti po škorpijonu.


Že takoj v začetku decembra nam bo postalo jasno, da smo na pravi poti. Ponovno bo lažje povezovati žensko in moško energijo. Najbolj harmonično bomo to čutili od 1. do 4. decembra.


V petek 13. decembra se bo Mars povezal še z Neptunom.

Skupaj bosta ustvarjala. Čutili bomo navdih in romantično strast.

Moč Marsa v povezavi z Neptunom je sočutje in domišljija.


Nekaj dni zatem, od srede 18. decembra naprej, bomo še posebej učinkoviti, vztrajni in disciplinirani. Ta vpliv bo trajal vsaj nekaj dni, izkoristimo ga, da naredimo še tiste zadnje stvari pred prazniki.


Produktivni dnevi se bodo nadaljevali še naprej vse do ponedeljka 23. decembra. Vedno bolj nas bo vodila intenzivna strast, brezkompromisnost in odločnost pripeljati stvari do konca.


Mars bo v škorpijonu do začetka januarja 2020. Z njim bomo zaključili leto in pričeli novo. Globoko, strastno in preudarno. S potrpežljivostjo in vztrajnostjo.

Naša mantra bo: Vem kaj hočem in to bom tudi dosegla(el).


Želim vam odločen in produktiven december s strastnim Marsom v škorpijonu.


Napisala: Urška Osolnik

Foto: Anja Papuga


39 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page