top of page
Search

Gledam v nebo: Ples Venere

Updated: Jan 15, 2020

Venera v ribah je zaljubljena v ljubezen. V ideal, ki ga ljubezen v svoji najčistejši obliki predstavlja. Romantično sanjaško je ustvarjalna in predana. 

Končno je zaključila svoje romanje po Saturnovih znamenjih in je pripravljena na več povezovanja in sočutja. S to energijo prihaja več prilagodljivosti in pretočnosti.

Upajmo, da nam ne le zasebno, ampak tudi na svetovni ravni, prinese nekaj več umirjenosti in pripravljenosti na dogovore. 

Vodno znamenje, kjer se Venera zelo dobro počuti, nam bo dalo tisto, kar zdaj že nujno potrebujemo. Več razumevanja, nekaj več sočutja in nekaj več upanja. 

S ponovnim vnosom elementa vode bomo lažje začutili sebe in druge, bolj bomo intuitivni. Pomembno je le, da ne pozabimo nase. Sanjavost in idealizem nas lahko delata v tem času nekoliko preveč zaupljive in naš pogled zastrt z rožnatimi očali. Veneri v ribah se zna zgoditi, da ne vidi stvari, ki jih drugi že na kilometre daleč.


Danes zvečer se najprej poveže z Uranom, ki jo nekoliko naelektri in obenem ozemlji. Veneri v ribah je zelo pomembna združitev, to, da se kar potopi v druge. To je tudi njena največja šibka točka.

Uran ji bo prinesel nekaj zdrave distance. Začinil bo njeno pot po ribah in jo vzpodbudil, da si vzame čas tudi zase. Nekaj svobodnjaškega in neodvisnega bo te dni v njej. Priložnost, da se nekoliko zbudi iz sanjajrjenja in pove kaj si želi ter ne sklepa kompromisov le za voljo miru in zato, da bi ustregla drugim.

Vprašanja kot so: kaj jaz hočem in kaj si želim, so zelo dobra za Venero, sploh za Venero v ribah.

Tako bomo že na začetku doživeli nekakšno osvoboditev. Želja bo po neustaljenem, po tem, da nekaj naredimo drugače. Verjetno se bosta ta želja in drugačnost pokazali v odnosih.


V ponedeljek, 20. januarja se sreča z Luninimi vozli in takoj za tem z Jupitrom, ta vpliv bomo čutili do petka, 24. januarja. 

Jupiter je že ves ta čas nekakšen vodnik tokratne Venere. Pri tej pozitivni povezavi pa nam bo dal dodatno upanje in širino, ki bo osnovana na praktični kozorogovi energiji. Obenem bo Venera v ribah malo namočila suho kozorogovsko zemljo na kateri se počasi navaja uspevati Jupiter.

To potrebuje, da dobi tisti pravi navdih.

Navdih, širina in veselje so ključne besede. Veneri Jupiter še dodatno odpira srce. Zemeljski pridih pa bo pomagal naše sanje uresničevati in narediti nekaj konkretnega.


Celoten januar se bo Venera počasi približevala Neptunu v ribah in obenem Marsu v strelcu, prvi jo bo delal še nekoliko bolj zasanjano, drugi pa strastnejšo.

Mars bo dodajal tudi aktivnejšo ognjeno energijo. Vsekakor bo zanimivo opazovati ta ples.


Mars ima v strelcu velike optimistične zamisli, lahko pa pretirava in je nekoliko dogmatičen ter nam vsiljuje svoje ideje in prepričanja.

Venera pa je predvsem romantična in sočutna, lažje se vživi v druge in sliši tudi mnenje drugih, vendar zna med tem popolnoma izgubiti sebe in občutek za realnost.

Na srečo imata tokrat skupno točko v Jupitru v kozorogu, ki nekoliko ozemljuje celotno situacijo in ju na koncu vodi do nekih realnih spoznanj, ki nas lahko za trenutek tudi malo potrejo.

Saj realno nikoli ni idealno ;)


Vrhunec te energije bo vsekakor konec meseca, ko se oba, Mars in Venera, srečata z Neptunom. Toliko kot bo razpršeno bo tudi sanjaško in romantično. Na trenutke že kar ekstatično. Mars bo dodal strast tej romantični energiji. 

Prepustimo se tem občutkom z zavedanjem, da so trenutni in ne bodo trajali in da so nekoliko iluzorni ter nerealni. 

Kar nekaj je scenarijev kako se bo vse skupaj zapeljalo. Lahko se povečajo in obudijo strasti, lahko pa nas vse skupaj povleče v skrivne zgodbe in prepovedane romance.

V različnih, tudi kočljivih situacijjah se lahko znajdemo in ker je vpleten še Neptun je še toliko več možnosti za hrepenenje in rožnata očala in posledično tudi za veliko zmede, zavajanj in meglenih nerealnih predstav.

Niti ne potrebujemo nekoga, da nas zavaja, to bomo uspeli narediti kar sami. Vsekakor je velika možnost, da ne bomo videli realne slike.

Vendar bodo energije, ne glede na vse to, zelo prijetne in tudi ustvarjalne in bi jih bilo škoda ne izkoristiti. Pustimo si sanjati.

Verjetno si še največ škode lahko naredimo v odnosih, če tistega na drugi strani idealiziramo in ne vidimo realno. Nekaj tega bo sigurno tudi na sporedu.

Poskušajmo izživeti te občutke v trenutku, načrtovanja in pričakovanja pa te dni pustimo pri strani. Kasneje v februarju bo vpliv minil in bodo naši pogledi veliko bolj ozemljeni in zato načrtovanja realnejša.


Tako se bo v februarju Venera počasi odmikala od Neptuna in Marsa in se pozitivno povezovala s Plutonom in Saturnom. Prinašala nam bo več praktične in zemeljske energije. Ne bomo več sanjarili in lebdeli, bomo pa zato učinkovitejši pri konkretnih nalogah in realnejši v odnosih.  


Vsega bo po malem ta mesec za Venero. Strast in ustvarjalnost bosta vsekakor v ospredju. 

Izkoristimo kreativno energijo.


Napisala: Urška Osolnik

Foto: Anja Papuga353 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page