top of page
Search

Gledam v nebo: Polna Luna v raku

Updated: Dec 30, 2020


Sreda, 30. december (04:29)


Dnevi okoli polne Lune so nekoliko razdražljivejši. Poudarjena so čustva. Tokrat je z Luno v raku povečana želja po varnosti in toplini.


Zaradi notranje razdvojenosti (Luna in Sonce sta v opoziciji) v tem času napetosti naraščajo in se posledično manifestirajo tudi na zunaj. Z razdvojenostjo pa se paradoksno pojavi tudi želja po pripadnosti in povezovanju ter obenem strah, če tega nimamo ali ne dobimo dovolj. Zato smo čustveno posesivnejši in razpoloženjsko nihamo.

Izdatno se izpostavi večna notranja potreba po biti eno, ki jo pogosto poskušamo neuspešno zadovoljiti zunaj nas. Tam, kjer je nedosegljiva, saj se enost zgodi, le v nas samih.


V času polne Lune se jasno oblikujejo razlike med dvema poloma. Luna v tem času zasije v vsej svoji veličini in njena narava ter potrebe se konkretneje izrazijo.

Trenutno astrološko nasprotje sta kozorog in rak, ki za konec leta še enkrat izpostavljata širše tematike zadnjih nekaj let.

Ali lahko pri vsej trdoti in ambicioznosti sveta (in tudi nas samih) začutimo ter razpoznamo toplino našega majhnega koščka “zemlje” in predvsem pri naših bližnjih?

In spoznamo, da tudi mi s tem delčkom ustvarjamo vsakodnevno svet okoli nas.

Pojavi se vprašanje, kako ta dva različna svetova, v katerih moramo “hočeš nočeš” funkcionirati, povezati in integrirati. Pogosto pa pozabljamo, da moramo ti dve nasprotni energiji najprej in predvsem harmonizirati znotraj nas samih.Zaradi napetosti, ki jih polna Luna vzbudi v nas, je še pomembneje, da se znamo umiriti in ozemljiti. Pomembno je dovolj dobro poznavanje sebe, da vemo, katere so tiste aktivnosti in tehnike sproščanja, ki nas umirijo.

Prakticiranje teh je bistveno za kakršnokoli sodelovanje v tem svetu, saj nam pomagajo uravnavati naš notranji srčni kompas ter ohranjati ravnovesje.

Na ta način lahko jasno uzremo nasprotja, ki se pojavijo znotraj nas in v naši neposredni okolici. Z zavedanjem jih lažje harmoniziramo ali pa vsaj z njimi čim bolj konstruktivno funkcioniramo.

In na koncu koncev na ta način pozitivno vplivamo tudi na širši svet okoli nas.


Bodite srčno.

U.474 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page