top of page
Search

Gledam v nebo: Sobota in Luna v biku 🌙

Luna raste in trenutno je v znamenju čutečega in stabilnega bika. 🌷

Danes pa tudi Mars po dolgem času ponovno zamenja znamenje. To je ta še zadnji večji premik v mesecu marcu. Potem imamo malo miru (z večjimi planetarnimi spremembami) ampak res samo za nekaj časa, ker pred nami je že obdobje mrkov konec aprila.


Kaj pa Mars v raku? V tem znamenju bo do sredine maja. Našim čustvom in občukom je tisto čemur bo dobro posvečati malo več pozornosti, saj bo več nestabilnosti in nezadovoljstva, ki pa pogosto ne bo jasno pokazan. Težje se bomo izrazili in bo nekaj časa brbotalo pod površjem, ko pa bomo pokazali, bo pa že vrelo in bodo šli naši odzivi čez rob. Kljub vsemu planeti nekako obljubljajo, da so situacije rešljive (Jupiter v ovnu in medsebojna recepcija). Skrb za najbližje in aktivnosti znotraj doma je tisto, kar pride v splošnem najprej na misel. Odvisno seveda od tega kje v naši karti imamo znamenje raka.


🪧Ne morem pa mimo nekaterih očitnih povezav med planetarnimi prestopi in dogajanjem ta teden. Naj omenim vsaj dva, prvi so protesti v Franciji in prehod Plutona v vodnarja, v Franciji protesti niso tako nenavadni, ampak ta je bil spet eden tistih zares velikih.

Na MMCju sem videla citat enega od protestnikov: “Ulica je v Franciji legitimna. Če Macron ne pozna zgodovine, ne vem, kaj počne tukaj.”

In ja protesti in upori, moč ljudstvu vse to so tudi stvari, ki jih simbolno prinaša Pluton v vodnarju. Nazadnje je bil v tem znamenju pred več kot dvesto leti, v času francoske revolucije in kako primerno je, da na ta način prav Francozi ponovno otvorijo ta čas Plutona v vodnarju (letošnje leto bo tu dobra dva meseca in se vrne spet na začetku 2024 za naslednjih 20 let).


🚗 Druga stvar je pa precej bolj simpatična in “majhna” v primerjavi z zgornjo. Danes sem se peljala po avtocesti in opazila napise, ki opozarjajo voznike na previdno vožnjo. Ne vem a je to že nekaj časa pa sem jaz šele danes opazila … ampak kakorkoli. Napisi so v stilu: če boste prehitro vozili bomo povedali vaši mami 🙂 - popolnoma v skladu s prehodom Marsa v znamenje raka. Mars predstavlja hitrost, znamenje raka pa v astrologiji skupaj z Luno konkretno mamo in materinstvo ter skrb na splošno.



Želim vam lepo soboto.

Zvezdni pozdrav,

U.



P.s. Ta fotka je pa za vse tiste, ki skrbijo za druge (mame v takšni in drugačni obliki), zalivajmo jih s srčnostjo in pozornostjo, kot one/oni nas 💙🌷



🎨 Catrin Welz Stein


18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page