top of page
Search

Gledam v nebo: Venera v ovnu

Venera predstavlja v našem življenju vse, kar cenimo in imamo radi. Je planet odnosov in kaže, na kakšen način odnose ustvarjamo, kako se zabavamo in veselimo, hkrati pa je tudi planet lastne vrednosti. V posameznih astroloških znamenjih nam obarva osnovno Venerino naravo in nam kaže, kakšne so naše vrednote in kakšna je naša definicija lepote in harmonije.


Venera se je v petek, 7. februarja, poslovila od čustvenih in sanjaških rib in vstopila v hitrega in ognjenega ovna. Požrtvovalnost in sočutje zamenjata pobuda, vodstvo in tekmovalnost. To je kar velik preobrat za Venero, ki se v ovnu v svojem bistvu ne počuti najbolje. Ovnova energija ni naravna Veneri, saj so njegova šibka točka prav odnosi. Venera si želi dvojino, usklajenost in harmonijo. V ovnu, Marsovem domu, pa je hitra, lahko prehitra. Ne zna se ustaviti in uživati. Ceni tekmovalnost in posledično težje najde mir in ravnotežje. Za odnose zna biti naporna, saj želi imeti glavno besedo in da se stvari delajo po njeno.


V tem ognjenem in hitrem tempu se je znašla februarska Venera. Počasi postaja odločna in neposredna. Lahko se hitro zaljubi in prav tako hitro ugotovi, da to ni to. Vztrajnost ni ovnova vrlina. Vse bi, pogosto pa si ne vzame časa, da bi resnično užila lepoto tistega, kar ima, nemirna ves čas hiti naprej. V odnosih zna biti egocentrična in neprilagodljiva. Težko vidi drugo stran. Vendar prav tako kot zna ne glede na vse vztrajati pri svojem, tako lahko čez pet minut pozabi in se že bori za nekaj drugega.


Venera v ovnu bo brezkompromisno zahtevala tisto, kar misli, da ji pripada. Obenem bo nemalokrat pozabila na druge in drugo stran ter kaj je prav za njih. Borila se bo za svoje pravice, kar je dobro, vendar gre lahko pri tem predaleč in v tem procesu potepta pravice drugih. Težko bo najti ravnotežje v februarju. Vedeti, kdaj je prav, da smo vztrajni in se borimo in kdaj smo šli predaleč.


Že te prve dni se sreča s Kironom in prebudi v nas globoko notranjo rano. Občutek, da nismo prepoznani, ljubljeni na način, ki se nam zdi pravi, da se nam dela krivica in se nas ne sliši. To nas lahko pripelje do tega, da se še močneje borimo za svoje pravice. Venero bo v svoji osnovni želji po pripadnosti in harmoniji na eni strani ter delati stvari po svoje in se ne prilagajati na drugi, močno metalo iz ravnotežja.

Imela bo pa voljo, zagon in notranjo moč. Vendar ta pot ne bo brez težav in kmalu bo naletela na ovire. Več kot bo pretiravanja in merjenja moči, hladneje in trše jo bo zaustavil močni Saturn v kozorogu.

Veliko možnosti za pretiravanje in da peljemo stvari predaleč, bo okoli 23. februarja. Pritiskov in merjenja moči bo največ okoli 28. februarja, ko se sreča s Plutonom. Dokončnih zaustavitev pa v začetku marca, ko trči v Saturna.


Imejmo v mislih, da bo do konfliktov in soočenj ta mesec zagotovo prišlo. Na koncu bo to pot tradicionalnejši moški princip v boljšem položaju kot ognjeni inovativni ženski. Saj se Venera v ovnu bori z močnim Saturnom v svojem znamenju kozoroga.

Seveda govorimo o splošnih ženskih in moških energijah, ki so prisotne v vseh nas.

Poskusimo ves ta zagon, ki prihaja, uporabiti za kaj konstruktivnega in konkretnega ter se poskušajmo čim manj zapletati v prepire z drugimi. Tako bomo najbolje izrabili potenciale tega obdobja.


Želim vam potrpežljiv in produktiven februar.


Foto: Josh Gordon on Unsplash


383 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page