top of page
Search

Merkur retro v škorpijonu

Skrivnostni temačni škorpijonov čas je pred nami. Merkur ga je letos otvoril, je pa tudi tisti, ki bo največ časa preživel v tem znamenju, saj se je danes v škorpijonu obrnil retrogradno.


Škorpijon je vodno, fiksno znamenje, ki mu pripisujemo silovitost, strast, skrivnostnost, raziskovanje, vztrajnost ter nepopuščanje. Takrat, ko le popusti, je toliko nabrane energije v njem, ki se končno sprosti, da govorimo o močni notranji preobrazbi - o Feniksu. 


Tokrat se škorpijonova intuitivnost in intenzivnost povežeta z Merkurjevo razumskostjo in logičnim razmišljanjem. Rodi se zelo odločen, detektivski intelekt, ki išče resnico. 

Temna stran te povezave je obsedenost, introvertiranost, lahko tudi maščevalnost. Ne zna odnehati in lahko nastane prevelika želja po intelektualizaciji vsega. Škorpijon pa globoko v sebi ve, da to ni mogoče in tudi ne potrebno. Najglobjih čustev se ne da racionalizirati, treba jim le pustiti, da zaživijo, da dobijo svoj trenutek slave in po tem jih, kot pravi Feniksi, lahko dokončno spustimo in se ponovno rodimo. 

Merkur je v škorpijonu odvisen od vladarja Marsa, ki mu tokrat, retrograden v znamenju ovna, daje še dodatno ostrino obenem pa tudi frustracijo in jezo - previdno z besedami, hitro so lahko neusmiljene in (pre)ostre.  

Naše notranje doživljaje bo napornejše kot ponavadi. Mogoče bomo imeli občutek, da smo neko stvar že predelali pa se bo ponovno pojavila.

Saj nas škorpijon žene, da kopljemo vse bolj v globine in na koncu lahko najdemo globoko zavrta čustva in potlačeno jezo za katero niti nismo vedeli, da (še) obstaja.


Dober čas je za terapevtsko delo na sebi, saj škorpijon rad brska za skrivnostmi in senčnimi deli. Po drugi strani pa znajo ta čas priti na dan stvari, ki smo jih poskušali prikriti (to je lahko popolnoma psihološko in na čustveni ravni, lahko pa zelo konkretno). 


Venera je v tem času v devici in se je skoraj polovico meseca pozitivno povezovala z Merkurjem, ki je tudi njen vladar (vladar znamenja device). To je temu času do sedaj vseeno dajalo neko prijetnejšo noto. Bilo je več pripravljenosti na dogovor. Ko pa se Merkur obrne retrogradno pa ta vez med njima počasi popušča in bo manj razumevanja.


Merkur se bo tudi trikrat srečal z nepredvidljivim Uranom in tudi sam obrat bo precej blizu. Tako da bo ta energija prisotna skozi vso sredino meseca. Kaj nam obeta ta povezava, v najboljšem primeru nekakšen mentalni preboj, inovativno idejo. V manj prijetnih lahko pridejo na dan nepričakovane šokantne informacije. Zaradi vpletenosti Marsa je to lahko nekaj kar nas razburi in razjezi. Spori, ki se bodo začeli v teh dneh se ne bodo kar tako hitro pomirili in končali. 


Vsekakor bo to precej vznemirljiv čas in je odvisno od nas samih kako se odzovemo na spremembe. Vzemimo si nekoliko več časa te dni za možne nenadne preobrate, ki bodo od nas zahtevali prilagajanje začrtanih planov. 

Vedno, ko je v igri počasen Merkur je tudi več možnosti za nesporazume. Bodimo pozorni tudi na to in ne reagirajmo prehitro na provokacije. Mogoče bomo v trenutku samo mislili, da so provokacije pa se bo kasneje izkazalo za drugače. Dobro poslušajmo kaj nam drugi govorijo in raje vprašajmo za dodatna pojasnila in obrazložitve, kot pa, da takoj skočimo v prepir. 

Tehnika bo tudi na udaru in kot vedno bodimo še dodatno previdni in strpni na cesti. Hitro bomo po eni strani kaj spregledali po drugi pa nas bo kakšna situacija razjezila in vrgla s tira.


25. oktobra se bosta srečala retro Merkur in Sonce. Po tem datumu Merkur postaja spet viden in na dan lahko začne prihajati tisto, kar je bilo skrito, še vedno smo na poti nazaj, vendar se stvari počasi jasnijo. 


Merkur proti koncu svoje retrogradnosti prestopi v tehtnico in se dokončno obrača na stopinjah, kjer bo tudi Saturn v kozorogu, tako, da se bosta še enkrat znašla v težki povezavi v kakršni sta bila že konec septembra. Nekatere stvari, ki so se takrat (okoli 23. septembra) pojavile lahko dobijo epilog v začetku novembra, ko se Merkur ponovno sreča s Saturnom. 

Bo se pa ta čas v tehtnici naslanjal na Venero, ki bo isti dan (torek, 29. oktobra) prestopila v svoje domače zračno znamenje in se bo njena pozicija ter moč izdatno spremenila na boljše. 

Tako, da bo Merkur ponovno, tokrat na malo drugačen način, dobil pomoč od Venere ter se obenem za nekaj časa rešil zafrustriranega Marsa.


Oktober ne bo lahek. Uran bo igral pomembnejšo vlogo ta mesec. Saj bo vpleten v dva večja planetarna dogodka. Najprej v Merkurjevo retrogradnost in kasneje, konec meseca, še v polno Luno. Veliko napetosti bo v zraku. Še posebej pomembno bo, da se znamo umiriti in poiskati ravnovesje vsaj znotraj sebe, če ga že zunaj ne bo prav veliko. 

Foto: Anja Papuga580 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page