top of page
Search

Gledam v nebo: Merkur v biku

Updated: Apr 30, 2020

Merkur je včeraj zvečer prestopil iz hitrega ovna v bolj ležernega bika. Komunikacija se nekoliko umiri. Naše misli bodo stabilnejše. Razmislili bomo kaj do sedaj vemo in naredili bolj preudarne zaključke. Obenem pa bomo postali tudi bolj trmasti. Mnenje, ki si ga bomo ustvarili, bo trdno in težko nas bo prepričati v karkoli drugega.

Kljub počasni naravi Merkurja v biku se na nebu realno še vedno zelo hitro premika. Tako, da bo njegov čas preživet v tem znamenju zelo kratek. To tudi pomeni, da bodo vsi vplivi kratki in se zaradi tega stvari dogajajo še vedno precej hitro oziroma se spreminjajo iz dneva v dan. Bo pa vseeno prisotna občutna razlika zaradi preskoka iz hitrega ognjenega ovna v preudarnega zemeljskega bika. 


Merkur je imel v zadnjem tednu težko pot za sabo. Po kvadratu s Plutonom, ki nam je prinesel težke misli, obenem pa tudi informacije in razkritja o prikritih delovanjih. To so nekateri lahko doživljali na zasebnem področju, vsi skupaj smo pa na javnem. V trenutnem dogajanju v Sloveniji. Merkur je takoj po težki povezavi s Plutonom šel v kvadrat z Jupitrom. Jupiter v kozorogu se nekoliko težje pozitivno izrazi. Skupaj z Merkurjem v ovnu sta prinesla ogromno misli in informacij. Pogosto tudi ne preveč dobro namernih. Veliko mnenj smo videli te dni. Na koncu je bilo včasih težko vedeti kdo laže in kdo govori resnico. Komunikacija je bila zaradi njegovega vladarja Marsa v vodnarju razborita in udarniška. 


Tako je Merkurjev prestop v bika v počasnejšo in bolj praktično energijo še kako dobrodošel. Njegov vladar tudi ni več Mars, ampak Venera. Popolnoma drugačna energija je v zraku. Več bo želje po složnosti. Venera in Merkur bosta zelo dobro sodelovala in drug drugemu pomagala. Veneri, da se lažje izrazi, Merkurju pa pri bolj umirjeni komunikaciji, ki bo želela združevati in ne razdvajati.

Bo pa njegovo prvo srečanje v biku s Saturnom in zato bomo čutili več teže in omejitve. Prisotno bo ponovno več strahu in pesimizma. 

Vendar si bo Merkur hitro opomogel in nadaljeval pot proti Uranu. V petek, 1. maja, ko se dovrši njuno srečanje nam skupaj lahko prineseta nenadne prebliske in uvide. Ravno tako pa lahko tudi neke nove nepričakovane novice.

In le nekaj dni za tem,  v ponedeljek, 4. maja, nova spoznanja. Merkur se združi s Soncem in simbolično odraste, da lahko počasi zapusti Sončev dom in gre svojo samostojno pot.

Po vseh težavah in nepričakovanih preobratih se bodo po tem stvari počasi umirile. Nekakšna sekvenca zaporednih dogodkov, ki jih je sprožal Sonce in jim je sledil Merkur se bo končala.

Upajmo, da bomo iz tega obdobja prišli nekoliko pametnejši in bodo naše misli in miselni procesi konstruktivnejši.

Le nekaj dni zatem se ta osvobojeni Merkur povezuje z Neptunom, ki nam prinese romantično in umetniško energijo. Primerno za kreativno pisanje in ustvarjanje. Zaradi Venerinega vpliva bo lahko tudi več iluzije in nejasnosti. Predvsem v odnosih. 

V času, ko se bo Merkur približeval Plutonu, 8. in 9. maja, bomo šli vse globje. Poglobili bomo našo komunikacijo in misli. Ne bomo zadovoljni s površinskimi pogovori. Želeli bomo vedeti vse, odkriti najskritejše kotičke.

S pozitivno povezavo na Jupitra, takoj naslednji dan, se iz Plutonovih globin potegnemo spet na površje. Obogateni z novo širino in novim vedenjem. 

Takoj zatem v ponedeljek, 11. maja pa pride do preobrata. Nova spoznanja nas pripeljejo do lomov.

Tik pred prestopom v novo znamenje Merkur trči z Marsom na koncu vodnarja. Občutek bo, da je kljub načeloma mirni in stabilni energiji v začetku maja, ves čas nekaj brbotalo v globini in bo končno prišlo na dan.

Predvsem bodo na udaru odnosi. Lahko pride do prepirov ali vsaj ostrih besed.


Venera se le nekaj dni zatem dokončno obrne retrogradno in stran od Marsa (do 13. maja mu je ves čas sledila, vendar ga nikoli zares ujela). Občutek bo, da ima dovolj sledenja in si je premislila. V naslednjih dveh mesecih se bomo tako morali ukvarjati z odnosi. Sploh, če smo jih do sedaj zapostavljali. Zaradi retro Venere lahko pridejo na plan stvari za katere smo mislili, da so že pozabljene in ne več relavantne. Vendar se bo izkazalo, da jih v resnici nismo dokončno predelali in razjasnili.

Na sporedu bo razmišljanje o naših željah, vrednotah in lastni vrednosti.


Foto: Anja Papuga


470 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page