top of page
Search

Navdih v tokratnem junijskem mlaju


Tale včerajšnja mlajevska kombinacija v dvojčku ima toliko potencialov, da sem veliko razmišljala o njej.


Poleg Venere, ki je prav v srcu tega mlaja sta v dvojčku tudi Jupiter in Merkur, ta pa tudi vlada celotni ekipi planetov … in je močan v svojem znamenju.

Priložnost je za kreativno alkimistično kreacijo, ideje, zamisli.

Pisanje, besede in tudi magija so (bile) že tradicionalno Merkurjeve domene. Jupiter dodaja svojo modrost in priložnost za širjenje znanja. Venera pa seveda kreativo in ljubezen do tistega kar počnemo.


Ko govorim vse to in razmišljam kje so minusi (vse se zgodi v kvadratu s Saturnom) pomislim na izgorelost, ko je ta mentalni del premočen in posledično preobremenjen ter ustavljen s strani Saturna, ko spoznamo, da enostavno ne moremo in ne zmoremo v takem tempu.


Obenem se pa spet za druge lahko izrazi tudi, kot neko omejeno prepričanje, ki ga imamo. Recimo o sebi, da nismo dovolj in da ne zmoremo.

Razlika je v tem a nas Saturn ustavi, ker pretiravamo in je enostavno vsega preveč ali pa zato, ker vpliva na naše razmišljanje in mentalno stanje ter nas omejuje skozi prepričanja in morda z občutkom manjvrednosti.

Lahko je eno ali drugo ali pa miks obeh.


Vsekakor je pomembna omejitev zunanjega delovanja in fokusiranje. Saturn najbolje funkcionira v izolaciji in tišini, meditaciji.

Prav tako je bistveno, da imamo strukturo, obenem pa da ostajamo prilagodljivi. Omejimo količino različnega delovanja, ne postavljajmo si pa mej v sami strukturi in prepričanjih.


Vprašajmo se ali je lahko neko naše dolgotrajno prepričanje o nečem, tisto, kar nas v resnici omejuje in zaradi tega ne moremo narediti koraka naprej.

Se pravi ni stvar o tem, da moramo biti sposobni delati veliko stvari in da smo vedno vse za vse, ampak o tem, da obstaja nekaj za kar si niti nismo dali priložnosti, ker smo mislili, da nismo dovolj in da si tega ne zaslužimo, iz kateregakoli že razloga …


Recimo, da je vaša želja vedno bila, da plešete ali pa da pojete, igrate inštrument, morda da napišete knjigo, nekaj dodatno študirate, se izobražujete… pa vas pri tem ustavlja vaše notranje (ali morda tudi zunanje - Saturna lahko doživimo, kot konkretne ljudi) mnenje, kot je: da zato res nimate časa, da niste dovolj intiligenten/a, da ste prestar oz. prestara itd.


In ja morda moramo samo zamenjati zorni kot in se prenehati omejevati in enostavno poskusiti, počasi in brez velikih pričakovanj ter pustiti času, da ustvari svojo čarovnijo življenja.

Notranja alkimija je s temle mlajem v polnem pogonu, dajmo si možnost in priložnost.


Zvezdni pozdrav,

UrškaSlika tarot karte: The Muse Tarot, Chris-Anne

Karta v splošnem govori o sprejemanju in dajanju ter hvaležnosti


103 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page