top of page
Search

Obdobje v znamenju raka: mrk in retrogradni Merkur

Updated: Jun 22, 2020

Smo v nepredvidljivem času mrkov. Življenje je nestabilno in bolj kot si želimo trdnosti in opore bolj se nam ta izmika. Potrpljenje v tem času je zelo pomembno.

Vedeti in verjeti, da ne bomo ničesar zamudili in da ne moremo ničesar prehiteti. Najpomembnejše te tedne je, da smo prilagodljivi in da zaupamo v življenje.


Danes se je Merkur obrnil retrogadno v občutljivem raku. Trenutno se nanj zanašata tudi retrogradna Venera in Sonce (ki sta v znamenju dvojčka), zato je Merkurjevo gibanje še pomembnejše.


Mesec junij je že od začetka občutljivejši in čustvenejši in še nekoliko bolj bo postal.

V tem poudarjenem obdobju raka bomo predelovali čustva, se vračali nazaj in razmišljali o preteklosti.

Že retro Venera nam je lahko prinesla naporne spremembe v odnosih (osebnih ali poslovnih). Zdaj nam pa še z retrogradnim Merkurjem življenje vse bolj nakazuje, da si moramo vzeti čas za vsa nagrmadena čustva ter jih ponovno predelati. Šele po tem gremo lahko naprej.

V nedeljo, na prvi poletni dan, se bo zgodil tudi zadnji Sončev mrk v tem znamenju (za naslednjih 8 let). Z njim počasi zaključujemo obdobje zadnjega leta in pol ter s tematikami, ki smo jih ta čas predelovali.

Pomemben čustveno intenziven mrk bo to, ki naznanja nove začetke, vendar obenem tudi konce. Ni prostora za novo, če se ne ločimo od starega.

Potrebno bo določene preživete stvari pustiti za seboj in se pogumno odpreti novim izzivom. Bolj se bomo oklepali starega, težje bo.

S spuščanjem in spremembami pa pride tesnoba in strah pred neznanim. Občutek praznine, ko nekaj gre iz našega življenja, je lahko zelo naporen. Naša znana čustvena matrica se nima na kaj opreti. Nastane praznina, ki jo pa bomo (ne glede na to kako nepredstavljivo se nam v tem trenutku zdi) počasi ponovno napolnili z novo vsebino.

Pomembno je le, da se s praznino soočimo in je ne polnimo s trivialnimi vsebinami, ki pomagajo lahko le trenutno. S časoma pa nas pahnejo v še večji občutek tesnobe in osamljenosti.

Rak si želi bližine in varnosti, vendar bo dolgoročno zadovoljen le, če jo zna najti v sebi. Drugače bo vsakič znova razočaran.


Pomembno je v tem času, da se umirimo in si vzamemo čas za počitek. Da podamo roko svoji osamljenosti, če se pojavi ter enostavno smo z njo, jo sprejmemo.

Ne pustimo, da jo naši obrambni mehanizmi potisnejo na obrobje. Tako ničesar ne rešimo. Pogumno jo zavestno sprejmimo.

Ta preprost korak nas bo z vztrajnostjo pripeljal do notranje preobrazbe. Osamljenost se bo počasi prelevila v prijetno samoto, s katero bomo pomirjeni in tako naše notranje počutje ne bo več odvisno od drugih.Pustimo in odprimo se v naslednjih dneh spremembam in novim začetkom, ki se bodo v času mrka dogajali znotraj nas.

Čas za konkretne korake naprej pa pride v juliju. Vse rabi svoj čas, tudi naše notranje zorenje, pustimo si ga.


vse dobro 💫🙏

Urška Foto: Anja Papuga
851 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page