top of page
Search

Polna Luna v levu, odnosi in retro Merkur


Tik pred tokratnjo dovršitvijo polne Lune v četrtek zvečer se združi Venera s kraljem podzemlja Plutonom. Povezava med planetom ljubezni, povezovanja, lepote, ugodja in želja s temačnim Plutonom nas bo potegnila v globine in izvlekla skriti senčni del iz nas in naših odnosov.

V teh dneh je večja možnost, da pridejo na dan skrivnosti, ravno tako pa je lahko več ljubosumja in sumničenja.

Kadar je aktiviran Pluton je potrebno soočanje s sencami. Povečane bodo (in že so) strasti in intenziteta naših želja ter občutek, da nekaj moraš imeti. To nas lahko, če pripelje do obsesivnosti, spravi v težave.

Delo s Plutonom ni enostavno. Začne se z zavedanjem in ozaveščanjem teh temnejših delov nas in nato zavestno spuščanje nekaterih želja, čustev, konkretnih odnosov itd.

Dobra stran Plutona je regeneracija, ki nas čaka za tem. Zato se govori o Plutonu kot o feniksu, ki se ponovno dvigne iz pepela.


Polna Luna pri tem ne pomaga veliko, saj nas dela še bolj nemirne in napete, ker je v zgodbo tokratne lunacije vpet tudi Mars, lahko tudi jezne in razdražljive, reakcije pa nepredvidljive (tudi Uran ni daleč stran).

V širšem kontekstu se s polno Luno v levu izpostavlja odnos med posameznikom in družbo.

Kako svojo unikatnost živeti v današnji družbi in skupnosti? Kako biti del družbe a še vedno obdržati svoj jaz in svojo identiteto...

Lahko se pojavi pretiravanje v obeh smereh. Težje bo najti ravnotežje.

Z vodnarjem in z vsemi trenutnimi povezavami vse diši po uporniški in samosvoji energiji, ki čaka, da se manifestira.

Poleg vsega tega se te dni ustavlja tudi Merkur in v soboto začenja svojo navidezno pot nazaj. Prihajalo bo do obratov in zaustavitev. (Zanimivo bo opazovati kaj bo pri nas s šolskim sistemom, ko so se ta teden šole ravno ponovno odprle - že v času ustavljajočega Merkurja.)

Vsekakor lahko pričakujemo, da stvari ne bodo tekle gladko in v naslednjih dneh bo veliko neznank in nejasnosti kako naprej.


Držite se v tem vrtiljaku energij :)

Vse dobro.

U.

Foto: Anja Papuga


558 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page