top of page
Search

Retro Merkur v ribah

Merkur se je danes, v ponedeljek, 17. februarja v znamenju rib obrnil retrogradno. Zdaj smo že nekoliko dobili občutek za vodnega Merkurja. Tukaj mu nikoli ni najlažje in se ne počuti preveč prijetno in domače. Stvari so nekako zamegljene in nejasne. Če se bomo trudili biti preveč racionalni in praktični nam ta čas to ne bo uspevalo. Bolj uspešni bomo, če bomo delovali po občutku, intiutivno.


Vse klasične retrogradne tegobe lahko pričakujemo te dni, predvsem več zmede in nejasnosti, lahko tudi laži. Večinoma pa bo zaradi nerazumevanja prišlo do nesoglasij in včasih tudi občutka, da smo bili prevarani. Predvsem dvakrat preverimo pomembne podatke v tem času, pazimo v prometu in v situacijah, ki so še posebej ključne, da smo zbrani in previdni. Najbolj kritični čas za nejasnosti in zmedo v glavi bo še od danes naprej do 21. februarja in kasneje od 6. do 15. marca. Obakrat se ta čas Merkur obrača in se energija kopiči na enem mestu.


Ustvarjalne ideje in uvidi so pozitivni del tega obdobja, precej manj pa je logistični del naših življenj. Ni neumno, da naslednji mesec ne natrpamo preveč svojih urnikov in si tako pustimo nekaj prostora za nepričakovane zmede in zaplete. Na ta način bomo lažje sledili našim planom in jih po potrebi prilagodili nepričakovanim prigodam in zamudam. Tako ne bomo toliko razdražljivi in se bodo stvari odvijale nekoliko manj stresno.


Ostali planeti bodo tokrat Merkurju naklonjeni in ga bodo podpirali in ozemljevali.

Po srečanju s Soncem, v sredo 26. februarja, lahko pričakujemo tudi nekaj več jasnosti. Še vedno ne bo pravi čas za nove začetke, vendar bodo ideje dobile več jasnine, meglice se bodo malo razpršile.


Zadnji del poti, preden se ponovno obrne direktno, naredi prestop v vodnarja (od srede 4. marca do sredine meseca). Merkur se v vodnarju veliko bolje počuti kot v ribah, tako bo obrat v ponovno direktno smer nekoliko lažji.

Tukaj bo v precej razumnejšem zračnem okolju, tako bomo tisto, kar smo do sedaj le nekako čutili, zdaj lahko tudi racionalizirali.

Vendar bo še nekaj časa potrebno, da se vse sestavi. Potrpljenje bo naš najboljši prijatelj.

Ne dolgo za tem, v torek 17. marca, se ponovno vrnemo v globine. Vendar bomo z novimi spoznanji in vse hitrejšim Merkurjem tokrat suverenejše prehodili celotno znamenje rib.


Predvsem se je pomembno zavedati glavnih smernic tega obdobja, tako bomo lažje krmarili našo ladjo naslednji mesec.

Če se umirimo in za vsako ceno ne iščemo jasne in racionalne poti pred sabo, se bodo stvari tudi v megli nekoliko zjasnile. Drugi čuti se bodo vklopili in nas vodili po megleni poti. Čas je, da nas vodijo predvsem intuicija in notranji občutki. Pri tem je pomembno, da zares poslušamo sami sebe in se ne zavajamo s stvarmi, ki si jih želimo verjeti pa niso realnost.


Pomembno je tudi začrtovanje zdravih mej, saj bomo hitreje brez energije. Vsa ta zmeda in nejasnost nas bo psihično utrudila. Bolj ko bomo želeli in se trudili za jasno sliko, bolj bo življenje izčrpavajoče za nas.

Nujno si moramo vzeti čas zase. Riba potrebuje mir in počitek, da si napolni baterije. Sprehodi, glasba, meditacija, poezija, kopel, savna. Vse to so stvari, ki ribi vračajo energijo in jo napolnijo.


Prav tako pomembna je ozemljitev, sigurno vsaj toliko kot mir in počitek, saj riba rada odplava predaleč. Popolnoma eterična se prepusti in izgubi občutek za čas ter za realno. Različne zamude bodo to obdobje pogosteje na sporedu, tudi pri tistih, ki jim zamujanje ni v navadi.


Imejmo v mislih, da se bomo težje oprli na karkoli razumskega, zato ne delajmo končnih odločitev, vsaj tistih ne, ki nam jih ni treba. Poskušajmo se ne preveč navezati na točno določene cilje in si dajmo prostor za spremembe in prilagoditve.


Počakajmo do konca marca, takrat bodo stvari precej bolj jasne in ne pozabimo, da se ves ta čas na nebu dogaja tudi veliko drugih stvari.

Ponovno imamo več poudarka na kozorogu, saj je zdaj v tem znamenju tudi Mars. Po eni strani bo zaradi tega več zagona, moči in vztrajnosti, po drugi pa imamo ponovno več trde in hladne energije na kupu. Pri vsej tej zagnanosti, občasno pa tudi omejenosti in ozkoglednosti, nas lahko Merkur v ribah še bolj iritira in jezi, ker se stvari ne odvijajo, kot bi želeli. Po drugi strani pa nam lahko pomaga ohraniti nekoliko več sočutja in občutka za druge.

In predvsem to zadnje bo zelo dobrodošlo naslednje tedne.


Bodite dobro.


Photo by Rosie Kerr on Unsplash371 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page