top of page
Search

Gledam v nebo: Venera v dvojčkih

Updated: Apr 30, 2020

Dolgo popotovanje nas čaka z Venero v znamenju dvojčka, saj se tokrat sredi maja obrne retrogradno. Odnosi postanejo, vsaj na začetku te poti, nekoliko lahkotnejši in dinamičnejši. Zračnemu gibljivemu znamenju je raznovrstnost najpomembnejša, kar je dobro glede na trenutne razmere. Želeli si bomo več pogovorov ter druženj in če bodo ta druženja preko interneta, bo tudi v redu. Na srečo je dvojček mojster komunikacije in različnega povezovanja.

Še vseeno pa o nekakšni omejenosti Venere v tem času (vsaj do sredine maja) govori njena ujetost med Saturna in Marsa. Na ta način se kaže trenutna situacija v svetu, ko čutimo družbeno omejenost, kljub vsem povezavam, ki so nam na voljo.

Tako bo digitalni svet dobil nove razsežnosti in v aprilu bomo že poplnoma domači v internetnih načinih povezovanja.

Moška in ženska energija se bosta na začetku povezovali v pozitiven trigon, ki pa se ne dovrši. Venera bo celoten mesec april dohitevala Marsa, tik preden ga bo pa dokončno ujela, si bo premislila, ustavila in se obrnila retrogradno.

Prav tako pa se bo odkar je vstopila v dvojčka počasi približevala k dovršitvi težke povezave z Neptunom. Vrhunec te bo v začetku maja in takrat se Venera počasi že tudi obrača retrogradno. Zaradi tega bo povezava z Neptunom še intenzivnejša.

Za Venero v takih povezavah je značilno, da stvari ne vidi realno. Nosi rožnata očala in je preveč zaupljiva ter idealistična. Hrepeni po romantični pravljici in si zatiska oči pred realnostjo dokler le zmore. Tako je, ko enkrat poči, razočaranje veliko in splošno stanje se hitro lahko prevesi iz vse je romantično in lepo v vse je zelo turobno in tragično. Iz ene skrajnosti v drugo.

Večino tega časa in še posebej, ko tudi Merkur vstopi v dvojčka bo potreba veliko govoriti, se družiti in početi več stvari naenkrat. Zaradi vmešavanja Neptuna v situacijo in Venerine retrogradnosti vse skupaj lahko postane ena ogromna zmešnjava. Iz katere je veliko možnosti, da Venera pride razočarana in prizadeta.

Ranjena bo njena samozavest in pojavila se bodo vprašanja koliko se v resnici sama ceni in koliko jo cenijo drugi ter kaj si pravzaprav želi?

Tako bomo začeli sredi maja Venerino pot nazaj in se počasi vračali v realnejše stanje.

Vendar je dobro vedeti, da ravno tako kot smo bili zaslepljeni in neralni v aprilu, tako bomo preveč črnogledi na začetku, ko se znebimo teh rožnatih očal. Realnost je nekje vmes.

Najboljše bo, da si vzamemo nekaj časa, da se stvari nekoliko umirijo in spet najdemo neko uravnoteženo sliko.

Z Marsom se po začetnem lovljenju v aprilu na koncu le ujameta v začetku junija, vendar z manj lahkotno povezavo, saj bo med tem časom Mars že prestopil v ribe.

Takrat je Venera že v svojem retro obdobju in lahko pride do kakšnih konkretnih dogodkov v odnosih. Ti se v najboljšem primeru lahko manifestirajo kot povečana strast, velika pa je možnost povečane jeze in nezadovoljstva ter tudi prekinitev odnosov. Saj bo Venera v času, ko se je 13. maja obrnila retrogradno in do srečanja z Marsom v začetku junija, spoznala, da si je zatiskala oči in ni videla realne slike. Občutek bo imela, da je premalo cenjena in se bo spraševala kako naprej.

Kasneje pa vse do ponovne direktnosti Venera liže svoje rane in spet pridobiva neko realno sliko na situacijo, ki se ji je zgodila.

Dokončno bo to spoznala konec junija, ko bo pripravljena spet iti naprej. Vendar se Neptuna še vedno ni znebila. Še enkrat ga sreča konec julija, ko bo potrebno še zadnje uravnavanje idealnega in realnega, preden dokončno zapusti znamenje dvojčka.

Glavno sporočilo za naslednje mesece je, da ne sklepajmo prehitro. Pomembna je konkretna ozemljitev naših misli, da ne odplavamo predaleč. Mogoče lahko poskušamo biti tudi že v aprilu malo bolj realni sami s sabo in v naših odnosih. Se vprašamo kateri so tisti problematični odnosi v našem življenju pred katerimi si zatiskamo oči in se ne soočimo z njimi.

Saj, če se delamo, da problemov ni, sebe nekako držimo v navideznem stanju, da je vse v redu ali celo idealno. Tako je lažje, dokler ne poči in nas nekaj prisli pogledati realnosti v obraz.

Najbolj intenzivno in kritično obdobje bo od nedelje 3. maja do sobote 23. maja. V začetku junija se zgodi še težka povezava z Marsom potem pa nekako stvari vseeno začnejo popuščati. Dokončno bomo letošnjo Venerino retro zgodbo zaključili šele avgusta, ko vstopi v znamenje raka. Vendar bo najbolj napeto obdobje v maju. Takrat je velika verjetnost, da se nam neki odnosi pokažejo v realni sliki. Četudi Venera pogosto govori o ljubezenskih odnosih lahko čutimo to tudi drugje. Odvisno kje v naši natalni karti se Venera sprehaja in katerih pomembnih točk se med tem dotika.


Najboljši nasvet je, da počakamo z večjimi odločitvami do avgusta ali vsaj julija. Saj bomo pred tem šli iz idealističnega v pesimistično in ne bomo imeli jasne slike. Predelovali bomo pretekle dogodke. Pustimo si čas za to.

V primeru, da pa nas življenje pripelje do nekih soočenj in tako do prenaglih odločitev pa tudi ne bodimo preveč strogi in razočarani nad sabo. Za odnose, ki imajo prihodnost bomo dobili drugo priložnost, ko bo Venera ponovno direktna. Za nekatere med njimi pa je potekel rok trajanja in je prav, da se končajo. Brez večjih zamer, če nam uspe.


Venera v dvojčku bo v juliju ponovno hitela naprej, saj jo čakajo poletne dogodivščine in druženje. Želela bo izkoristiti vsaj nekaj razigrane osnovne narave, ki jo v tem znamenju ima.

Prepustimo se ji in uživajmo poletje.


Če koga zanima na katero konkretno področje v vaši natalni karti bo vplivala tokratna retrogradna Venera mi lahko pošlje svoje točne rojstne podatke (datum, ura in kraj rojstva) na naslov urska.osolnik@gmail.com in vam bom v parih stavkih odgovorila in vas tako upam nekoliko usmerila ter na ta način pomagala prekrmariti naslednje Venerino obdobje.


Urška Osolnik

Foto: Anja Papuga
371 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page