top of page
Search

Venera v kozorogu

Venera se poslavlja od optimističnega Jupitra v strelcu in se pridružuje Saturnu v kozorogu.

Le nekaj dni nam še ostaja in tudi Jupiter bo vstopil v kozoroga. Optimizem strelca bo kljub še vedno strelčevskem Soncu zbledela. Premoč bo na kozorogovi strani.

Življenje in odnosi postajajo vse resnejši in preudarnejši.

Želeli si bomo stabilnosti. Bolj bomo ciljno naravnani, načrtovali bomo dolgoročno. K odnosom bomo pristopali odgovorno in stvarno. Bolj realno bomo videli naše odnose obenem bodo pa z Venero v kozorogu naše ambicije visoke. Venera tukaj ve kaj si zasluži in ni pripravljena na ničesar manj.


Takoj po prestopu, v četrtek 28. novembra se bo srečala z Uranom v biku. To bo zelo prijeten vpliv, saj je Uran v njenem znamenju. Zaželeli si bomo spremembe in si upali stopiti izven okvirjev. Lahko bo to na področju zasebnih odnosov ali na poslovnem področju.

Bodo pa to kljub Uranu preudarne spremembe - saj se povezujeta zemeljska znamenja kozoroga in bika.


Naslednje srečanje bo z Marsom. Zelo blizu sta si že odkar je Venera prestopila v kozoroga, zato bomo vse do 5. decembra čutili to povezovalno energijo.

Ženska energija - Venera - bo načelna in preudarna. Moška - Mars - pa odločna in strastna, saj prihaja iz znamenja škorpijona, ki pa za Venero ni tako zelo domač in enostaven.

Ravno obratno Venerin vpliv prihaja iz znamenja kjer se Mars počuti zelo dobro, cenjeno.

Za Venero je zato pomembno, da ostaja načelna in zvesta sama sebi, da ne gre, zavoljo nekega prestiža in statusa ter zato, ker nekoga ceni, preko sebe.

To je zelo konstruktiven čas za vzpostavljanje kontaktov.

Kljub uravnoteženosti in stabilnosti v kozorogu je pa potrebno paziti, da nas v teh dneh prevelike strasti in želje ne prevzamejo.


Ravno v tem času se Venera sreča še z Južnim Luninim vozlom. Nekaj bo potrebno spustiti, mogoče tudi kakšno mamljivo priložnost, če bomo želeli ostati zvesti sami sebi.

Nekdo zelo odločen in strasten nas lahko skuša prepričati v nekaj, kar ni rečeno, da je samo po sebi slabo, le velika verjetnost je, da ni čisto pravo za nas. Potrebovali bomo moč, da se upremo tej mamljivi ponudbi in rečemo ne in nadaljujemo Svojo pot.


Tako se bo Venera spustila na trdna kozorogovska tla, se nekako podredila realnosti življenja ter dala strevčelske širokopotezne ideje in želje na stran.

Bo pa zahtevala več zase.

Konkretnih stvari. Ugleda in priznanja. Želela se bo počutiti cenjeno.


Jasno ji bo pa postalo, kaj je izvedljivo in kaj ne. Kje so bila pričakovanja in upanja prevelika in neutemeljena in na podlagi tega se bo odločila kaj hoče in kaj si želi zase.


V nedeljo 8. decembra se Venera pozitivno povezuje z Neptunom, kar ji daje navdih in notranjo moč, da gre naprej.

Vse bolj se približujemo Saturnu in lahko postajamo nekoliko bolj obremenjeni in zaskrbljeni. Najmočneje bomo to čutili od 10. do 13. decembra.


Bliža se konec leta in veliko stvari bo potrebno dokončati. Malo manj bo časa in tudi želje za toplejše medsebojne odnose. Bolj se bomo posvečali službi in našim nalogam.


Kmalu za tem v petek 13. decembra se sreča še s Plutonom.

Pluton in Venera sta recept za močne strasti in želje. Kako jih bomo obvladovali, je veliko odvisno od nas in seveda od okoliščin, v katerih smo se znašli. V kozorogu je Venera zelo obvladana, zato poskusimo ta močan nagon usmeriti v kaj konstruktivnega.

Nekaj hladno preudarnega bo v nas. Po eni strani je to dobro, nismo tako zelo neuravnovešeni kot bi s Plutonom in Venero lahko bili. Po drugi strani pa bodimo previdni, da ne postanemo v svoji intenzivnosti brezčutni in gremo predaleč ter ranimo nekoga, ki se znajde na naši poti.


Izkoristimo energijo za delo, ker jo bo zares veliko. Tudi za finance je to zelo produktiven čas.


Predvsem pa pa pazimo, da si v tem času ne obremenimo približajoče praznike s preveč hladnimi in nezainteresiranimi odzivi ter na koncu še s kakšnimi plutonovskimi manipulacijami in zamerami.

Zapomnimo si na katerikoli strani se znajdemo (tistega, ki je zelo zaposlen ali tistega, ki si želi več pozornosti), da proti koncu decembra Venera že prestopi v vodnarja in z njim, če drugega ne, bomo vsaj precej bolj družabni.


Napisala: Urška Osolnik

Foto: Anja Papuga
122 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page