top of page
Search

Čas mrkov 💫

Približujemo se letošnjemu prvemu mrku (četrtek, 20. aprila, ob 06:13), ki je obenem mlaj, se pravi, da smo v času, ko Luna na nebu upada in simbolizira vse manj energije. Nič ni čudnega, če čutimo utrujenost, po drugi strani pa zaradi mrkov tudi razdražljivost in nemir ter globok občutek, da prihajajo spremembe.


Vedno v tem času je priporočljivo veliko tekočine in manj hrane. Pretočnost telesa nam pomaga, da gremo lažje čez te energetske spremembe.


Za ta obdobja pogosto priporočam tudi več počitka, vem pa, da je počitek marsikdaj privilegij in ne le nekaj, kar si lahko kadarkoli privoščimo. 

Predvsem si vzemite odklop tam kjer si ga lahko, privoščite si več tišine.

Sami recimo še vedno lahko izbiramo, če bomo zvečer šli v družbo in v hrupne prostore ali pa se bomo raje odločili za krajši sprehod.

Sami lahko odmerjamo ali bomo brskali po družabnih omrežjih ali pa si bomo raje zavrteli pomirjajočo glasbo in v miru spili čaj. 


Seveda je veliko stvari, ki so naše obveznosti in se jih ne moramo, kar tako, za nekaj dni otresti. 

Vendar je znotraj vsega tega, kljub vsemu, še vedno vsaj nekaj krajših časovnic, ko pa imamo izbiro in se lahko odločimo za tisto, kar bo pripomoglo k notranjemu miru in večji stabilnosti.


Med temi stvarmi je tudi to kaj v tem času dajemo vase, s čim se hranimo. Ne otežujte telesa z gosto, mastno in sladko hrano. 

To ni pravi recept za pretočnost telesa ;)

Predvsem pa ne pozabite na veliko tekočine.



Zvezdni pozdrav,

U.


🎨 Naomi Fuks


39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page