top of page
_DSC8703-2.jpg

Moja astrološka zgodba

Z astrologijo se s presledki ukvarjam že od malega - že kot majhna deklica sem za svoje bližnje izdelovala astrološke knjižice z opisi sončnih znamenj. Leta 2016 pa sem začela s študijem na Astrološkem inštitutu Mihaele Malečkar, kjer zdaj tudi sama poučujem. 

Obenem pa se vas čas dopolnjujem in izobražujem v tujini predvsem na področju tradicionalne helenistične astrologije in filozofije, moja trenutno najpomembnejša učitelja sta Chris Brennan in Adam Elenbaas. 

 

Astrologija je zame zelo dragocena. Mojemu življenju je prinesla dodaten smisel in obudila strast za raziskovanje.

Na astrološko karto gledam, kot na zemljevid - energetski načrt, ki mu rečemo naše življenje.  Astrološka karta je nebesni prikaz silnic, ki so bile aktivne v času našega rojstva in nas vlečejo v določene smeri, ne samo preko dogodkov, tudi preko našega zemljskega karakterja. 

Z astrologijo si lahko pomagamo bolje razumeti nas same in ljudi okoli nas. Gre za ozaveščanje naših boljših kvalitet in tudi zahtevnejših karakteristik. Na ta način zahtevnejše lažje transformiramo in tiste izkustveno prijetnejše lažje v polnosti živimo.

 

Za pozitivne spremembe v naših življenjih pa je po mojem mnenju poleg ozaveščanja, pomembna tudi redna duhovna praksa - lahko je to meditacija, molitev, dihalne vaje... Nek vsakodnevni ritual, ki je namenjen samo nam, umirjanju in predihavanju.

V ta namen vse bolj raziskujem z astrologijo povezane rituale, ki povezujejo dneve in ure v tednu s planeti. Bistvo tega je, da ob določenih dnevih in urah lažje vstopimo v stik z določeno energijo.

Vse pomembnejše zame in za mojo astrološko prakso je tudi ponovno povezovanje z naravo in naravnimi zakonitostmi, da tako, kot naši predniki pogosteje pogledamo v nebo in naše življenje usklajujemo z letnimi časi in Luninimi cikli.

Verjamem, da planeti odsevajo življenje na zemlji in obratno, se pravi, kakor zgoraj, tako spodaj.

Astrologija je zame, tako veda, kot tudi devinacija. Ne mislim pa, da nam je dano, da bi vedeli vse. Pogosto je potrebno tudi zaupati in verjeti ter si dovoliti imeti domišljijo.

Albert Einstein je rekel:

“Domišljija je pomembnejša od znanja. 

Znanje je omejeno. Domišljija zaokroži svet.”

Za konec še to:

Moje splošne napovedi so napisane na podlagi ascendentnih znamenj (podznaka) in tradicionalnih helenističnih temeljev.
Znamenje ascendenta je tisto, ki vzhaja v času našega rojstva. Točna stopinja znotraj znamenja predstavlja najbolj osebno točko v horoskopu, ker jo določa natančna ura rojstva. Najboljši vpogled z mojimi napovedmi za posamezna astrološka znamenja (e-novice in tedenski horoskopi), dobite, če jih poslušate in berete na podlagi svojega ascendentnega znamenja oz. podznaka.

Foto: Anja Papuga, www.anjapapuga.com

bottom of page