top of page
Search

Gledam v nebo: Konec leta z Venero v vodnarju

Venera je v petek, 20. decembra prestopila v znamenje vodnarja.

Podobno kot kozorog je tudi to zimsko znamenje hladnejše, vendar se tukaj močno čuti zračni element. Ne bo več tako kozorogovsko trdo in z občutki omejenosti. Ideje se bodo vrstile, več se bo dogajalo. Energija zračnega znamenja bo zelo dobrodošla.

Družabnejši bomo in bolj socialno naravnani. Več bo druženj in izmenjav idej. Po drugi strani pa bodo tudi želje po spremembah. Po nečem drugačnem.


Zanimivo bo, ker se nam ta energija obeta ravno v času zelo tradicionalnih praznikov. Venera bo v vodnarju kot nekakšen upornik vsem ostalim planetom v kozorogu. Črna ovca v družini. Tista, ki ne sledi vsem pričakovanjem in običajem.

Seveda premoč ostaja še vedno na kozorogovi strani, saj bo večina planetov v kozorogu, pritiski bodo k ustaljenem in tradicionalnem.

Vseeno bo vodnar prinesel nekoliko prijetnejšo energijo in predvsem bolj odprto in družabno.

Ne toliko družabno v dvoje, ampak širše naravnano. Prijatelji, skupine in različna društva bodo na prvem mestu ta konec leta. Želeli bomo biti z ljudmi s podobnimi življenjskimi nazori in pogledi na svet.


Venera v vodnarju potrebuje nekaj za kar se zavzema, kar ji daje smisel. Osmišljuje jo nekaj širšega. Družbenega. Nekaj kar bo za vse, ne samo za njene najbližje.

Potrebuje občutek svobode in vsaj malo ekscentričnosti v svojem življenju.

To je tiste vrste energija, ki potrebuje vse in nikogar.

Rada ima ljudi okoli sebe, ampak v resnici je samozadostna. Ne potrebuje nekoga, da jo drži za roko, potrebuje pa sogovornike, prijatelje, nekoga, ki bo šel skupaj z njo spreminjat svet.


Moški z Venero v vodnarju imajo radi samosvoje, samostojne in neodvisne ženske, ki jim drugačnost in svobodomiselnost veliko pomeni. V odnosih so lahko nekoliko hladni. Pomembno jim je predvsem prijateljstvo in potrebujejo občutek svobode. Ob sebi rabijo nekoga, ki jih razume in ne omejuje.

Ženske z Venero v vodnarju pa so nenavadne, želijo biti drugačne. Tudi njim je pomembna svoboda in prijateljstvo. V partnerstvu si želijo kompanjona, s katerim bosta skupaj osvajala in spreminjala svet, “partnerja v zločinu”.


Ženska povezovalna energija se bo tako te praznike izrazila bolj družabno, svobodnjaško in napredno. Lahko pa tudi samosvojo in trmasto.

Največ trme in uporništva bomo čutili v začetku prehoda, ko se že to nedeljo, 22. decembra sreča z Uranom v biku. To bomo čutili že danes, 21. decembra in bo precej prevetrilo naše odnose. Nekaj se lahko na hitro in nekako nepričakovano obrne. Želja po svobodi in po nekonvencionalnem bo velika.

V pogovorih hitro lahko zadanemo ob različna stališča in ker sta v igri fiksna znamenja bika in vodnarja, nihče ne bo prav hitro popustil. Poskusimo se ne prenagliti v tej vznemirljivi in stresni uranovski energiji. Pustimo sebi in drugim nekaj drugačnosti in ekscentričnosti. Izognimo se kakšnim večjim odločitvam v osebnih in pomembnejših odnosih.

V pogovorih s prijatelji in znanci pa poskusimo obdržati mirno kri in ne pozabimo, da ima vsak pravico do svojega mnenja in svojih stališč. Bodimo pozorni kdaj debata ni več konstruktivna, ampak le še boj egov. Na takšen način ni še nikoli nihče nekoga prepričal.

Lahko sicer doživimo navidezno zmago, če smo mi tisti v tej kombinaciji, ki je bolj vodnarsko-uranovski, vendar na dolgi rok nismo ničesar spremenili v razmišljanju drugega. Mogoče smo si le odtujili prijatelja. Tako, da stopimo iz pozicije neke moralne superiornosti in ne obsojajmo prehitro - tudi Merkur je še vedno v strelcu in lahko pripomore k takšnemu razmišljanju.

Predvsem spustimo tudi nekaj srčnosti, sočutja in razumevanja v odnose in druženja ta konec tedna.


Venera se kasneje v decembru in januarju neobremenjeno sprehaja po vodnarju brez posebnih vzpodbud ali zaustavitev. Zato lahko ta energija hitro izgubi moč in se porazgubi ob poplavi drugih vplivov.

Nekako bo kljub vsemu poskrbela za bolj družabne in odprte praznike. Ves ta čas pa bo v ozadju energija kozoroga in približajoče se konjunkcije Saturna in Plutona. Vedno več teže bomo čutili tako v odnosih kot na splošno na družbeni ravni.

Vodnar pa nas bo vseeno nagovarjal, da naredimo kaj drugače v naslednjem letu. Nekaj za splošno dobro. Mogoče bodo tudi zaradi kozorogovskih pritiskov bolj vodnarske naše letošnje novoletne zaobljube. Bolj se bomo posvečali okoljevarstvenim in socialno naravnanim tematikam.

Kako narediti ta svet nekoliko boljši, bo glavno vprašanje.


Želim vam vodnarsko iskrive praznike.


Napisala: Urška Osolnik

Foto: Anja Papuga

293 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page