top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v biku🌙


Od srede, 17. februarja (04:11) do petka, 19. februarja (17:02)


✨Ponoči je Luna prestopila v znamenje bika in nas nekoliko umirila in upočasnila, vendar, kot vedno zadnje dve leti, se tukaj pridruži Uranu.

Tako, da se Lunin čas v biku, z željo po miru in trdnosti v katerem se Luna tako dobro znajde, ne izide po načrtih.


Nenadna presenečenja in stres bosta ponovno ali še nekoliko bolj na sporedu.

Trdnost in stabilnost Lune ima pa pozitivno stran, saj jo ne more podreti vsak vetrič. Po drugi strani pa je zaradi tega ta njena naravnanost in značaj tak, da resnično ne mara presenečenj in nenadnih preobratov ter se jim trdovratno upira.


To smo/so tisti ljudje v našem življenju, ki imajo radi rutino, radi delajo stvari točno na določen način in se na njih vedno lahko zanesemo. Nimajo pa radi presenečenj in nenehnih spreminjanj načrtov.

Dragi biki, smo v obdobju (Uran bo v biku vse do 2026), ko vam življenje prinaša, hočete ali nočete, spremembe. Ne samo vam, ampak vi ste sigurno med prvimi na seznamu.


Tokratna Luna bo aktivirala tudi povezavo med Saturnom in Uranom. Govorila sem že o lomih in uporniški energiji na družbeni ravni ter ekstremnih in do neke mere nepredvidljivih vremenskih pojavih v svetu.

Na osebnem nivoju pa bomo to doživljali različno, nekateri bolj intenzivno drugi manj, odvisno od osebne rojstne karte.

Praktično gledano se bosta dve življenjski področji udarili med seboj. Eno je bolj strukturirano in tradicionalno, drugo pa ekscentrično in uporniško.

Nekaj nas bo sililo v spremembe, da naredimo kaj drugače in razbijemo rutino.

Lahko je to na področju doma, v odnosu z otroci, s partnerjem, v zvezi z našimi prepričanji in filozofijami, glede naše kariere in statusa, financ, v odnosu do nadrejenih ali podrejenih.

Možnosti je veliko, le energija je za vse enaka.

Nekaj nas živcira in pritiska na tisti del nas, ki je trden, lahko tudi zelo zacementiran - mogoče imamo celo občutek, da se ga ne da ali da ga ne rabimo spremeniti.

Če se to navzkrižje interesov ne dogaja znotraj nas verjetno nekdo od zunaj zahteva spremembe.

Ali pa je ravno obratno in hočemo mi na vsak način nekaj spremeniti in smo tisti, ki preizkušamo uveljavljeno strukturo.


✨ Možna rešitev ali vsaj omilitev?

Zavedanje in kultiviranje te energije ne izniči. Je del našega časa in naših življenj.

Pomaga nam naravnanost k spontanosti in prilagodljivosti. Najlažje jo bomo izživeli z zavedanjem, da ni nič zapisano v skalo.

Vse se lahko kadarkoli spremeni, tudi mi.


Letošnje leto bo teh trenutkov še kar nekaj, tako, da je dobro, da imamo vsak zase neko metodo notranjega umirjanja, ki nam pomaga pri prilagoditvi, kadar ne gre drugače in življenje zahteva spremembe.


V četrtek Sonce vstopi v ribe in do neke mere prenese močan fokus, ki je trenutno na vodnarju.

S prestopom v vodno znamenje rib prihaja fleksibilnejša in pretočnejša energija. Seveda bo to še občutneje, ko se Soncu pridružita še Venera in Merkur.

Z vodnim znamenjem pa vsekakor prihaja več sočutja in občutka za druge ter tudi drugačna oblika kreativne inspiracije - čutna in bolj povezovalna.✨


Foto: Anja Papuga


280 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page