top of page
Search

Spomladanski mrki

 

Pred nami je precej pestro obdobje mrkov in v aprilu tudi retrogradnega Merkurja (o njem bom še pisala).

 

Polna Luna v tehtnici, 25. marca bo obenem tudi Lunin mrk. Drugi je Sončev in se dovrši 8. aprila.

  

Smo znotraj daljšega obdobja, saj imamo mrke v znamenjih ovna in tehtnice že od lanske pomladi in bodo aktualni vse do konca marca 2025. To pomeni, da se za vsakega izmed nas spremembe dogajajo na določenih področjih in pa glede na naše natalne postavitve (lahko so večje pomembnejše življenjske spremembe ali pa manj opazne in manj "usodne", če se mrki ne dotikajo pomembnejših točk in planetov v naši natalni karti).

Kardinalna znamenja v splošnem obljubljajo hitrejše in konkretnejše premike. Po drugi strani pa nas lahko nova zagonska in nepotrpežljiva energija porine v nepreverjene in nepremišljene načrte.

 

NASVET za obdobje mrkov

Turbulentno je beseda, na katero najpogosteje pomislim, ko govorim in pišem o mrkih.

Na splošno mrki niso najboljši čas za nove začetke, ker je veliko nestabilnosti v zraku, ponavadi pa si želimo za pomembnejše stvari predvsem to.

Včasih lahko pomeni, da se v tem času začne nekaj z veliko rastjo, vendar je prav takšen lahko padec. Čisto nove stvari tokrat niso najbolj priporočljive tudi zaradi retro Merkurja. Konec aprila (Merkur se obrne direktno 25.. aprila) bo pa že čas, ko bomo imeli dovolj informacij in stabilnejše energije za konstruktiven premik naprej.

Notranja stabilnost in mirnost sta najpomembnejša nasveta v tem času. Zavestno upočasnite tempo (kolikor ga seveda lahko) in opazujete.

Delajte na stvareh, ki so že nekaj časa del vašega plana in udejstvovanja in opazujte kam vas vodi življenje. V tem času nimamo toliko avtonomnosti, da bi lahko sami vodili tok dogajanja. Stvari, ki se dogajajo so že nekako posledica preteklosti (v dobrem in slabem).

V nekaj novega pa v tem času pojdimo le, če enostavno moramo zaradi drugih okoliščin - v vsakem primeru mislim, da ni dobro nekaj na silo ustavljati oz. verjetno tega tako ali tako ne bomo mogli narediti - predvsem bo šlo v to veliko energije in živcev.

Sprejemanje življenja je v teh tednih bistveno. S takim odnosom in pristopom bomo tudi najkonstruktivnejši pri reševanju in opravljanju situacij, ki se pojavijo.


Priporočljivo je še dodatno delati na neki vsakodnevni praksi, ki nas ozemljuje in pomaga, da lažje ohranjamo notranji mir.  

 

Splošna tematika mrkov v znamnjih ovna in tehtnice so odnosi,

kako ustvarjati harmonijo v odnosih pa obenem obdržati svojo lastno avtentičnost.

Spuščanje vzorcev, ki nas delajo ustrežljive tudi kadar nočemo biti oz. z ustrežljivostjo zanikamo del sebe. Bistvo pa je vprašanje a se pogosto znajdemo v situacijah, ko smo prijazni samo zato, ker mislimo, da je prav tako in da moramo biti ali smo zares srčno (pristno) prijazni, ker si želimo biti.

 

Drugi mrk, ki se dovrši aprila je Sončev in je povezan s Kironom, ki še dodatno govori o rani (Kiron) samozavesti in odločnosti ter avtentičnosti (znamenje ovna in Sonce).


Slika: Canva



173 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page