top of page
Search

Gledam v nebo

Začetek tedna in počasi prihajajoče obdobje mrkov 💫


Ta teden nadaljujemo v znamenju tehtnice, še vedno je v ospredju energija uravnovešanja odnosov in iskanja harmonije.

Čutimo pa vse močneje ustavljanje in pritiske v smeri preobratov. Mars se počasi ustavlja in obrača retrogradno in Saturn se ustavlja ter obrača direktno. Poslušajmo se in se ustavimo tudi mi. Energijsko lahko čutimo vse več izčrpanosti. Sploh tisti, ki ste/smo bili zadnje čase (v skladu Marsa v dvojčku) razpeti na sto strani.

Hitrejši pa so planeti v tehtnici. Venera se približuje Soncu in njegovemu razsvetljenemu objemu.


V čisto posebnem položaju bo to drugo polovico tedna. Povzdignjena in varovana, preden se potopi v manj prijetne in temačno senčne globine škorpijona.

Odnosi in splošna stabilnost bosta na preizkušnji v naslednjih tednih, ki prihajajo.


Tokratni kazimi (t.i. planet v srcu Sonca) pa je kot nekakšna obljuba nečesa lepega, uravnovešenega, harmoničnega, ki pa nam nekako še ni dana. Vsaj ne za dalj časa.

Ne še sedaj, saj se Venera takoj po tej povezavi potopi v nemirne globine škorpijona. Potrebno je čiščenje in preobrazba. Nekaj bomo morali predelati in spustiti preden lahko zares pride novo ravnovesje po katerem tako močno hrepenimo - morda preveč …


Prihajajo mrki in ponovno poudarjena opozicija med škorpijonom in bikom. Nič novega, tematike s katerimi se ukvarjamo že celo leto. Morda se počutimo vse bolj ujeti v določeni situaciji.

Osvoboditev je do neke mere (vedno) na voljo, toda za kakšno ceno? Se bomo spraševali.

Ali smo se pripravljeni odreči določenemu udobju in stabilnosti? Varnosti? Ali vse to sploh obstaja ali je le naša fiksna ideja in se oklepamo iluzije.

Tokratno srečanje Venere s Soncem v tehtnici je še en prelomen astrološki dogodek v zadnjem času. Premik (njune konjunkcije) iz škorpijona v tehtnico se zgodi po stotih letih.

Še en premik v zračna znamenja (lani se je zgodila konjunkcija Saturna in Jupitra v vodnarju), ki prav tako govori o prevetritvi človeštva.

Nove ideje, komunikacija, tehnologija. Polna zaposlenost uma. Hladnost in odtujenost zraka na eni strani ter na drugi povezovanje preko diha.

Vdih in izdih. Zajemamo in spuščamo vsak trenutek življenja.

Zavedanje tega je bistveno in vse bolj pomembno bo postajalo, če bomo želeli ohranjati sebe, svoj srčni unikum znotraj svojega originalnega, vendar verjetno precenjenega uma.



Želim vam dober teden.

Zvezdni pozdrav.

U.



Podrobneje o mrkih in pa za vsako znamenje posebej bom govorila v naslednjih e-novicah, ki jih dobite v začetku naslednjega tedna.


Foto: Dimitry Kustanovich


11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page