top of page
Search

Merkur retrograden v znamenju ovna

V noči iz 1. na 2. april se obrne retrogradno

25. aprila se obrne direktno

v ovnu pa bo vse do 15. maja

 

Tam nekje od 25. marca naprej že lahko čutimo Merkurjevo ustavljanje. In je večja verjetnost, da se določene stvari začnejo komplicirati, ne gredo po planih in se tako, kot Merkur, ustavljajo.

Vsa komunikacija in trgovanje, dogovori, pogodbe, nakupovanja so pod vprašanjem te dni, ko je Merkur najpočasnejši (okoli 1. aprila, ko se obrača retrogradno in okoli 25. aprila, ko gre spet direktno).

Konstruktivnejši je lahko ta vpliv za vse stare stvari, ki jih ponovno predelujemo, reorganiziramo, popravljamo itd.

Se pravi energija ni naklonjena novim podvigom, v zvezi s temi se lahko pojavi več težav in zapletov.

Ni rečeno, da ne bomo prišli do željenega cilja, le zagotovo bomo porabili več časa, kot smo ga nameravali in prvotno planirali.

Nekateri projekti pa lahko enostavno obstojijo za nedoločen čas.

 

NASVET

Prilagodljivost in nekaj več potrpljenja sta pomembni stvari v tem času (sploh, ker se vse skupaj dogaja v znamenju ovna, ki ni najboljši v potrpežljivosti in preudarnosti) in prav tako organiziranje našega urnika na način, da imamo, če je le možno, več časa za vse večje in manjše situacije in komplikacije, ki se bodo nenačrtovano pojavile.


Tokratni retro Merkur je v ovnu, Marsovem znamenju in se trikrat sreča s Kironom, zato lahko sovpada s potrebo, da se postavimo zase in nekaj končno povemo, za kar morda do zdaj nismo zbrali dovolj moči in poguma.

Z večih strani (tudi z mrkom 8. aprila) je spodbujena neka globoka rana samozavesti v povezavi z našo pristnostjo in originalnostjo ter zmožnostjo se svobodno izraziti.

Močno, verjetno na trenutke tudi bojevito bo izražena želja po tem, da gremo svojo pot in da smo v polnosti lahko avtentični v tem kar čutimo.



V naslednjih e-novicah bom govorila o aprilu in tudi retro Merkurju za vsako vzhajajoče (ascendentno) znamenje posebej.



Slika: Canva

55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page