top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v biku🌙

Od srede, 20. julija (20:22) do sobote, 23. julij (07:10)



🌱 Luna je prestopila v bika, vendar tokrat splošnega dobrega počutja, ki je zanjo značilen v tem znamenju, ne bo. Vsaj v tej meri ne, kot bi lahko bilo, če ne bi bili trenutno tukaj tudi Mars, Uran in Severni Lunin vozel.


Vladarica Venera je v raku in vsaj delno pomaga pri umirjanju vzdušja. Vendar težko gasi vse, kar se trenutno dogaja v njenem podeželskem (bikovskem) domu.

Upajmo, da prinese nekaj več “vodne povezave” s katero bo lažje gasiti požare, tiste notranje (čustvene) in predvsem tudi tiste konkretne, ki nam jih trenutno ne manjka.


🌏 Zaskrbljujoče za vse nas, ki spremljamo dogajanje tudi z astrološkega vidika je to, da smo šele na začetku tega napornega časa sredi poletja.

Seveda je lahko, da se en “požar” pogasi in pride nova problematika - teh, ki kar čakajo, da se razplamtijo, v resnici trenutno ne manjka.

Vsekakor pa ni videti, da smo na koncu težav.


Mars trenutno aktivira prvi letošnji mrk, ki se je dovršil konec aprila, potem pa se vse bolj začenja približevati Uranu in Severnemu Luninemu vozlu. Prehodi planetov iz raka v leva (Merkur je že prestopil, v petek zvečer bo še Sonce) le dodajajo k napetostim - v trenutno stanje so vpeta vsa fiksna znamenja - škorpijon sicer le z Južnim Luninim vozlom.

To so splošne energije, ki veljajo za cel svet, vendar je v te trenutne vplive močno vezana tudi natalna karta Slovenije, predvsem z Marsom in Venero v levu ter Plutonom v škorpijonu.



Napetosti naraščajo. Gasimo svoje lastne notranje požare in na ta način na svoj majhen način pomagajmo k umirjanju vsesplošnih napetosti.



Vsekakor so ta teden aktualne tudi prijaznejše in konstruktivnejše, navdihujoče energije, ki pa v času, ko imamo veliko drugih napornejših vplivov, ne pridejo toliko do izraza.

Nekateri jih pa vseeno zelo dobro čutijo v zasebnih življenjih in so trenutno, kljub vsemu dogajanju okoli njih, prevladujoče.


💙 Z Venero v raku bo vsekakor velika pripravljenost pomagati, poskrbeti za tiste, ki rabijo pomoč.

Tukaj se kljub krizam ali ravno zaradi njih, vedno znova spletajo čisto posebne človeške vezi, ki so navdihujoče in so na koncu koncev tudi tiste, ki nam dajejo upanje za prihodnost in moč, da gremo naprej.



🎬 Če želite nekoliko podrobnejši vpogled v letošnje poletje si lahko pogledate posnetek, ki sva ga na začetku junija posneli z Mihaela Malečkar na Astrološki inštitut - Mihaela Malečkar.



Zvezdni pozdrav

in vse dobro,

U.



🎨Salvador Dali, Lighthouse of Alexandria, 1954



4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page