top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v devici🌙 in začetek tega tedna

Od nedelje, 3. julija (14:30) do srede, 6. julija (00:24)


Luna je prestopila v znamenje device in prizemljila ozračje. Strasti se bodo nekoliko umirile, bo pa še vedno veliko zagnanosti in akcije, tiste konstruktivne.


V torek imamo dva večja planetarna premika in sicer že zjutraj Mars prestopi v znamenje bika in kmalu za njim še Merkur v raka. Za oba je to pomembna sprememba, saj zapuščata znamenji, kjer imata veliko moči in suverenosti.


Predvsem Mars gre v zanj precej slabše pogoje, saj prestopa v Venerino znamenje bika. Njegovo delovanje se konkretno upočasni, znajde se v okolju, kjer se ne počuti domače.

Problem nastane, ker se lahko zbudijo različne frustracije, ker želi še vedno na enak način dosegati svoje, vendar stvari ne grejo več po planu.

Čas je za počitek in za drugačne strategije, tiste “venerjanske”.

Kako počasi in z občutkom ter tudi s povezovanjem priti do svojih željenih ciljev.

Sploh v teh prvih dneh pa lahko čutimo konkretne zaustavitve in jasen občutek, da ne gre več tako naprej. Rešitve niso v delovanju na silo in z glavo skozi zid, ampak v premisleku in spremembi taktike.


Tudi Merkur bo občutil konkretno razliko, vendar se v raku vseeno ne počuti slabo. Izgubi nekaj svoje dvojčevske gibljivosti in spretnosti ter se obrne precej bolj vase. Vodna znamenja so tista, ki Merkurja popeljejo v kontemplacijo in ne toliko v zunanje izražanje.


Na splošno lahko iz tega sklepamo, da nas čaka precejšnja energijska upočasnitev, kar je lahko popolnoma dobrodošlo. Več bo kreativne akcije, ki se je bomo lotevali z občutkom in potrpežljivostjo ter mentalnega počitka - morda ob morju z dobro knjigo v roki.


Seveda to ne pomeni, da ne bomo zmogli intelektualnega razmišljanja. Daleč stran od tega, le več fokusa bo, kar pa sploh ni slabo. Težje bomo žonglirali med stotimi stvarmi naenkrat in se prilagajali različnim tematikam in pogovorom. Več bo tišine, kot je na primer tista med dvema starima zakoncema, ki pri zajtrku bereta vsak svoj časopis in uživata v prijetni domači tišini.

Naše misli pa bodo bolj osredotočene in tudi čustveno obarvane. Energija bo podpornejša za nekoliko bolj emotivne konkretne naravnanosti k določeni nalogi. Lahko da bomo tudi več razmišlajli o preteklosti in se nostalgično spominjali starih časov.



Toliko za naslednje dni,

zvezdni pozdrav in prijeten teden vam želim.

U.


Marc Chagall - Bouquet dans la nuit, 1966



29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page