top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v kozorogu 🌙

Od torka, 12. julija (11:00) do četrtka, 14. julija (10:13)

Polna Luna se dovrši v sredo, 13. julija (20:38)



🌕 Luna se vse bolj približuje svoji polnosti, tokrat v znamenju ozemljenega kozoroga. Poleg klasične napetosti, ki ga prinaša lunacija, so tokrat v ospredju odgovornost in strukturiranost ter razmerja moči.


Kje to opažamo v naših življenjih?

Kje potrebujemo več strukture?

Ali po drugi strani kje smo morda pretrdi do sebe in do drugih ter potrebujemo več nežnosti, topline in varnosti.


💣 Večjo intenzivnost pri vseh teh razmišljanjih dodaja Pluton, ki je zaenkrat še vedno v kozorogu in je prvi planet, ki se ga Luna dotakne po tej lunaciji (če upoštevamo le Ptolomejeve aspekte).


Pojavlja se vprašanje zlorabe moči, kje se skrivajo globoke manipulacije, ki so tako močno ustrojene v našo družbo in pa tudi našo psiho. To lahko opazujemo na družbenem in v zasebnem.

To je zadnja polna Luna v kozorogu še z zelo močnim Saturnom (vladarjem te lunacije).


🔜 Naslednje leto ta čas bo Saturn že v znamenju rib in vsekakor obljublja določene spremembe v razmerju moči.

Ravno tako 2023 Pluton prestopi v znamenje vodnarja.

Zanimivo leto je pred nami in tokratna polna Luna je močno povezana z obema “velikanoma” moči, ki ju čaka konkretna sprememba naslednje leto.


Širše vorašanje za to obdobje je, kje se moči oklepamo, kaj je tisto, kar je preživeto in je potrebno spustiti, da se lahko prepustimo novemu?


Zvezdni pozdrav,

U.



🎧 Na spodnji povezavi lahko poslušate nov podcast o znamenju raka. O vrlinah in zahtevnejših delih tega poletnega znamenja, ki je pregovorno občutljiv in pa tudi simbol za skrb in nego ter vsega, kar je povezano z domom in materinstvom.


🎬 Danes zvečer bom poslala e-novice za tokratno polno Luno za vsako ascendentno znamenje posebej in še dodaten posnetek o Marsu v biku.

Če še niste prijavljeni se lahko na povezavi:


🎨Kenneth Blom - Run, 2019, oil on canvas



35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page