top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v kozorogu in Venerin prestop v devico


Ta teden smo v pričakovanju polne Lune in obrata Merkurja, tako, da se stvari nekoliko opočasnjujejo in obenem nosijo napetosti - zelo verjetno frustracije zaradi prepočasnega odvijanja ali pa ker stvari ne grejo v smer v katero želimo.

Luna v kozorogu na začetku tedna nas ozemljuje lahko tudi nekoliko resnobno obarva naše dneve. Najbolje, da se lotimo dela in se sproti prilagajamo situacijam.

Venera je prestopila v znamenje device, spodaj imate kratek zapis, ki sem ga napisala pred leti o Veneri v devici. Vsakič so seveda ti prestopi nekoliko drugačni v povezavi z ostalimi vplivi. Letošnje leto je Veneri prinesel olajšanje, saj bo končno pobegnila pozornosti ali pa tudi želji po pozornosti, ki pa je bila letos v veliki meri predvsem in v prvi vrsti naporna. Pritiski, nepričakovani zapleti in šoki ter pogosto tudi neprijetni zaključki … vse to je bilo na sporedu za letošnjo levovsko Venero v povezavah z Uranom, Luninimi vozli in Saturnom.

In čas, ko se stvari nekoliko poležejo in umirijo je zelo dobrodošel.


*

Gledam v nebo - Ljubezen je v majhnih stvareh

Prestop iz leva v devico je za našo Venero velika sprememba. Iz blišča in centra pozornosti se umakne na stran, postane praktična in ustrežljiva. Nekako se zlije z okolico, noče izstopati.

Devica je narejena za druge, uslužnost je njena vrlina. Če pa ji malo bolj prisluhnemo, lahko opazimo tudi malce pretirano kritičnost in natančnost oz. usmerjenost v malenkosti in napake drugih. Hitreje ima lahko občutek, da je sama za vse, vendar pogosto tudi meni, da je njen način najboljši … .

Vsekakor Venera v devici ni v svojem elementu. Pravzaprav je tukaj na dnu, če se izrazim v astrološkem žargonu. Išče tisto, kar je logično, praktično in uporabno. V primeru Venere to išče v odnosih in včasih zna biti prestroga in preveč kritična do sebe in drugih. Pomembno je, da se ne izgubi v podrobnosti in ne pozabi na celotno sliko. Tudi, če posamezni delci niso popolni v skupnem lahko ustvariš nekaj lepega.


Tako bomo ljubezen in naklonjenost v tem času kazali predvsem preko praktičnih stvari. Manj bo velikih romantičnih izlivov. Do izraza bodo prišle vsakdanje stvari, ki jih drugače pogosto spregledamo.

Nekako so nam samoumevne. Vendar niso.

Milijon takih stvari je, ki postanejo del rutine in vsakdana, obenem pa je ravno ta del tisti, skozi katerega devica kaže svojo ljubezen in naklonjenost.

Nihče ne poskrbi zate skrbneje in obenem ostaja praktičen, kot devica.

*



V zadnjih e-novicah sem več govorila o znamenju device v povezavi z rituali, da vdahnemo rutinskim vsakodnevnim, morda že tudi dolgočasnim opravilom, nekaj navdahnjene kreativnosti in jih ritualiziramo. Ogrmono je že narejenega, če stvari delamo zavestno z dodatno pozornostjo ter skrbjo in da ne pozabimo ceniti te malenkosti v naših življenjih.

Poskusimo ta deviški recept še v odnosih. Ne pretiravajmo in ne težimo drugim z malenkostmi in popolnostjo (v smislu tega kako smo si vse skupaj zamislili), ker bomo dosegli prav nasprotno. Ampak vsakodnevnemu opravilu, ki ga za nekoga drugega tako ali tako naredimo, dodajmo kanček ustvarjalnega pridiha in dodajmo pozornost.

Lahko je to le poljub pred službo. In predvsem naredimo to v prvi vrsti zase, da obogatimo svojo izkušnjo, ne, ker pričakujemo nekaj v zameno.



Zvezdni pozdrav,

U.


Na e-novice se lahko naročite na povezavi https://www.lookingatthesky.com/kontakt


Foto: Christian Schloe



32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page