top of page
Search

Gledam v nebo: Premik Sonca in Venere v znamenje skorpijona


💫 Ta konec tedna se dovrši kazimi Venere (Venera v srcu Sonca), ki pa traja, kar nekaj časa (vse dokler sta v orbisu 1 stopinje). Približno teden dni, od minule srede pa do naslednje srede, 26. oktobra. Vrhunec pa je danes zvečer.

V tem času pa se še vedno tesno skupaj to nedeljo premakneta v znamenje škorpijona in njuno okolje se precej spremeni. Takoj za tem pa se jima bo pridružila še Luna in v torek se dovrši prvi letošnji jesenski mrk.


Zanimiv je ta prehod iz tehtnice v škorpijona.


💃🏻 Z Venerinega vidika je občutek, da bomo iz neke privzdignjene in elegantne lege padli v temačno luknjo. Morda bo šlo za odnose ali naše vrednote, (ponovno) se bomo spraševali kaj je tisto, kar cenimo. In predvsem bomo lahko videli tudi senčne plati naših želja, če bomo to seveda hoteli (videti). Lahko bomo ta del popolnoma spregledali in nas bo vodilo le hotenje, želim si se bo spremenilo v hočem imeti …


☀️Sonce pa bo s to spremembo postalo odločnejše, sicer je v tistem delu leta, ko je sončne svetlobe vse manj, vendar v fiksnem znamenju pridobiva na vztrajnosti in intenzivnosti.

Vsekakor pa se na podlagi vsega tega dogajanja lahko pojavijo oz. priplavajo na površje intenzivnejši odzivi, turbolentna čustva, ljubosumje in strasti. Morda že stare zamere.

Mrk v škorpijonu bo vse skupaj še potenciral in najverjetneje to niso stvari, ki se ta teden pojavijo in so naslednji že pozabljene. Prav tako to niso nove tematike.


To je nekaj, kar se že dalj časa kuha in smo se s tem že bolj ali manj ukvarjali. In če smo mislili, da smo pometli pod preprogo smo se pošteno zmotili.

Prav tako gre ponavadi za večje dolgoročne spremembe, ki se bodo počasi oblikovale v našem življenju.


Z Južnim Luninim vozlom in skoraj že retrogradnim Marsom (ki tudi vlada temu mrku) vse kaže na čiščenje in urejanje za nazaj. 🔙

Morda bomo morali spustiti ali opustiti kaj konkretnega, morda določene ljudi, odnose, morda čustva, ideje, navade, razvade …

Vse bolj jasno nam postaja, da je potrebno “globinsko čiščenje” preden gremo lahko dokončno naprej v tem škorpijonovskem predelu našega življenja.



🎬 Katero pa je to vaše škorpijonovsko področje - za še boljše ozaveščanje energij, ki prihajajo - pa na podlagi vašega ascendentnega znamenja ali podznaka lahko izveste v naslednjih e-novicah.

Nanje se lahko prijavite na povezavi:



Zvezdni pozdrav,

U.



🎨 Slava Fokk


31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page