top of page
Search

Venera gre naprej!

Evo, Venerine retrogradnosti je konec za nekaj časa (do spomladi 2025).

Že nekaj časa je ponovno vidna na nebu - kot zvezda jutranka. Danes, v ponedeljek se pa tudi obrača naprej, pripravljena ponovno narediti konkretne korake v prihodnost.


Različno smo doživljali to retrogradnost, eni bolj intenzivno, drugi manj. Kolektivno tukaj pri nas v Sloveniji smo jo sigurno preko poplav, v smislu, kakšne so naše vrednote, kaj je zares pomembno.

Imeli smo tudi kakšno afero v povezavi z ženskami in zlorabo, ne samo pri nas, tudi v svetu, seveda. To so klasični primeri retro Venere, ko se vse tisto, kar je lepo in prijetno spremeni v nekaj precej bolj temačnega. V Sloveniji smo imeli primer jeseniškega ravnatelja. V svetu odmeva incident španskega selektorja - in seveda se ob tem krešejo mnenja kako hud prekršek je v tem primeru bil. Venera je v svoji bojevniški fazi, ki si želi pravičnost, enakopravnost, samostojnost in morda se v neki odmevni zgodbi išče pravico za vse nazaj. Ker vprašanje je zelo venerjansko, kaj je primerno obnašanje in kdaj so meje prestopljene in včasih so te meje zelo zabrisane.

Med drugim pa je te dni ena vidnejših političnih strank Levica dobila novo predsednico - tudi to je Venerina zgodba, sploh zdaj, ko je v znamenju leva.


Kakorkoli mi se v svojem vsakdanjem življenju ukvarjamo z odnosi in ljubeznijo.

Najprej pri tem pomislimo na partnerske odnose, ki pa seveda še zdaleč niso edini, ki so bili na preizkušnji ta čas.

Pravzaprav je Venera tista, ki nas povezuje na vseh področjih in je tudi tista, ki govori o tem koliko se cenimo in koliko imamo radi sami sebe. Ponavadi tako ali tako tu nekaj fali, da se stvari zakomplicirajo v konkretnih odnosih.

V glavnem premlevali smo te situacije, šli čez manj prijetne trenutke, se osvobajali pa ponovno padali, si mislili, da smo že iz najhujšega ven pa ugotovili, da ne še popolnoma …

No, v resnici je še cel september precej obarvan s temi barvami in verjetno nas čaka še kakšno presenečenje in nenačrtovan preobrat. Vsekakor si bomo še kaj premislili in konec meseca ne bomo tam, kot si zdajle mislimo, da bomo.


Še vedno smo v procesu … precej bolj jasnemu sicer, pa vendar.


Jutranja Venera je znana po svoji samostojnosti in to je tisto, kar je pomembno trenutno in podprto z energijami. Ideja samostojnosti. Opolnomočenja. Da smo samozadostni in stojimo v svojem centru.

To ne pomeni, da vsi zaključujemo svoje odnose, ampak bolj to, da se osamosvojimo znotraj njih. Morda to pomeni, da se moramo sami prenehati obešati na druge ali pa po drugi strani, da moramo začrtati in postaviti meje, da se drugi nehajo obešati na nas.


To je lahko zelo konkretno ali pa predvsem energetsko, najpogosteje je oboje. Prav tako smo morda v enem odnosu na eni strani, v drugem, na drugi. Iskrenost do sebe je nujna, če želimo razpoznati te vzorce.


Odvisni in zato nesamostojni smo lahko na različne načine, najsplošnejša razdelitev je na čustveno in materialno odvisnost.

Kje smo tukaj prečkali mejo in nas to obremenjuje?


Z vsemi komplikacijami, ki nas čakajo ta september je že zdaj vse bolj čutiti notranjo moč, da gremo za tistim, kar si želimo in tistim, kar verjamemo, da si zaslužimo. (Le previdni moramo biti pri tej izbiri - da se ne borimo za nekaj, kar nas vodi v novo ali pa le drugačno odvisnost).


Ne pozabimo, da je bistvena v tem trenutku samostojnost, ne tista, ki vse odriva stran, ampak tista, ki se zaveda svoje vrednosti, je pripravljena reči tudi ne in predvsem zaupa vase.

Nekateri bodo lažje držali to notranjo naravnanost, za druge bo to precejšnja borba. Pomembna je zavestnost delovanja (kot sem že neštetokrat napisala).

Tudi če to začutimo zaenkrat le parkrat v dnevu, se naravnamo zjutraj in “pademo” 100krat čez dan. Bistvo je, da ne odnehamo in se vedno znova naravnamo nazaj.

In smo spet pri procesu. Procesu življenja.


V resnici je življenje en sam velik proces ;) Pogosto neskončno lep.


U.



71 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page