top of page
Search

Tedenski horoskop


Ascendent (podznak) v znamenju ovna

Po precej razburljivem in tudi napornem koncu tedna je pred vami še en napet teden, ko smo v pričakovanju polne Lune. Še vedno imate Jupitra na svoji strani in ta vas nekako ščiti pred napornejšimi situacijami in vam prinaša navdih ter tudi priložnosti.

V ponedeljek zvečer pa bo že več resne energije usmerjene v delo in praktične naloge. Ravno tako pa se lahko pojavijo intenzivne želje, morda tudi merjenje moči v odnosih. Vsekakor gre za situacijo ena na ena. Lahko pride do kakšnih finančnih manipulacij. Obenem boste čutili potrebo po kreativnem izražanju, ki vas bo pa metalo iz ravnotežja, zaradi vse večje potrebe po osamosvajanju, še posebej finančnem ter spuščanjem določenih odvisnostih od drugih in od njihovih resursov.

V sredo zvečer Luna prestopi v vodnarja in prinaša nove zračne energije, ki vas bodo spodbujale, da razmišljate in pogledate na prihodnost širše in drugače. Vendar bodo obenem napetosti vse bolj naraščale, saj smo tik pred dovršitvijo polne Lune v znamenju vodnarja. Močna bo potreba po spremembi. Luna bo odsevala vaše kreativno izražanje znotraj družbe in socialnega okolja, ki mu pripadate. Čutili boste določene omejitve in obenem željo po osvoboditvi.

Konec tedna bo mirnejši z Luno v znamenju rib.  Nekoliko lažje se boste prepustili toku življenja, morda bo za vas ovne, ki ste v osnovi borbeno in aktivno naravnani, prisoten tudi občutek predaje. Ne jemljite tega, kot poraz, ampak raje, kot naravna pot življenja in da se je včasih treba prepustiti toku.

   

Ascendent (podznak) v znamenju bika

Ta teden bo minil v pričakovanju polne Lune in napetostih, ki jih ta vedno nosi. Začetek bo zelo ozemljen z Luno v kozorogu. Vi boste filozofsko a tudi praktično naravnani. Kljub vsemu bo prišlo do določenih napetosti z usklajevanjem širših prepričanj in vnašanje teh v vsakodnevno življenje. Čutili boste močno intenzivnost, ki je lahko prisotna tudi na telesni ravni. Pojavilo se bo vprašanje kaj si zares želite in kako močno si to želite?

V sredo bo še posebej aktualna neka družinska situacija, ki vas bo metala iz ravnotežja. Lahko je to v povezavi s starši ali pa vašimi koreninami. Družina je močno v ospredju zadnje tedne in še bolj bo, ko Venera prestopi v znamenje leva ta četrtek. Poskušali boste ohranjati harmonijo, vendar bo vsake toliko časa to precej zahtevno delo. Vse močneje boste čutili potrebo po osvoboditvi določenih vzorcev. Napetosti, tudi tiste v telesu, boste do določene mere lahko kreativno sproščali znotraj vašega okolja in tudi znotraj vaših miselnih procesov, najlažje z meditacijo.

Polna Luna bo tako v četrtek ponoči, napetosti znotraj in zunaj nas, pripeljala do vrhunca. Za vas bo osvetljevala zelo javni in družbeno naravnani del življenja, ki je povezan z vašim statusom v družbi.

Konec tedna bo minil v energijah rib, ki vas bodo sproščale, tudi mentalno boste čutili lažji pretok misli. Teža vsega, kar se je dogajalo v zadnjem času, bo še vedno prisotna. Vendar bo lahko tudi zaznati olajšanje in popuščanje ter na splošno sprejemanje življenja.Ascendent (podznak) v znamenju dvojčka

Po za vas pomembni spremembi energije, iz ognjene v ozemljeno, čutite več praktične naravnanosti in tudi miru. Nov teden se bo za vas začel z nekoliko več hladne čustvene naravnanosti, ki vam pa občasno prinaša tudi  strahove in nemir. Sploh v tem tednu pred polno Luno, ko so vse nemirne in stresne energije še toliko bolj poudarjene.

Močna intenzivna energija znotraj vaših želja in tematike kdo več daje in kdo več prejema, bo poudarjena. Lahko je povezano z dolgovi na finančnem ali pa popolnoma čustvenem nivoju.  V sredo zvečer bo Luna prestopila v zračnega vodnarja in širila vaša obzorja, obenem pa stopnjevala napetosti v katerih ste se in smo se znašli.

Vse skupaj je pri vas močno povezano z mentalnim in vašimi vzorci razmišljanja, vse skupaj pa tudi vpliva na vaše fizično in psihično počutje.

Prestop Venere v znamenje leva bo vseeno pokus harmonizacije, ki pa ne bo preveč uspešen. Lahko pa prinaša tudi večjo notranjo potrebo po tem, da ste videni znotraj vašega kreativnega bistva.

Konec tedna v energijah rib bo za vas narvnan na zunanje življenje in vaš status. Imeli boste občutek, da stvari tečejo s tokom, kljub občasni mentalni potrebi po organizaciji vsega in posledično možnosti nadzora. Ti dve energiji se bosta nekoliko spopadali znotraj vas, kdaj se ozemljiti ter taktično postopati in kdaj se enostavno prepustiti toku življenja.Ascendent (podznak) v znamenju raka

Rakom bo Luna v kozorogu na začetku tega tedna prinesla precej ozemljitve, morda tudi nekoliko hladnejša čustvena doživljanja, sploh v odnosih.

Takšen bo začetek, kasneje pa se bodo stvari precej spremenile, več bo strasti in močnih želja. Spraševali se boste kaj je tisto, kar si želite v odnosih. Pazite, da ne postane vse skupaj preintenzivno oziroma, da ne postanejo želje zahteve. Pot v uresničevanje naših potreb in želja včasih ni enostavna, vendar z ultimati ali izsiljevanjem ne pridemo prav daleč, vsaj dolgoročno ne, sploh, če si želimo ljubeče in konstruktivne odnose.

Poleg bo prisotna tudi tematika lastne vrednosti, ki ima lahko konkretno manifestacijo v financah in je povezana z resursi. Koliko dajem in koliko dobim nazaj v povezavi z vašo kreativnostjo in družbenim udejstvovanjem.

Polna Luna bo vse to osvetljevala in čustva bodo vrela. Poskušali boste pogledati na situacijo s čim bolj logične in objektivne plati, vendar to ne bo enostavno z močno poudarjenim znamenjem leva. Morda boste določene povezave z ljudmi ali projekte prekinili in se jih osvobodili. Občutek bo, da za vložek, ki ga namenjate, ne dobite dovolj nazaj.

Po drugi strani pa se lahko odpirajo novi kreativni procesi, ki bodo (vsaj na prvi pogled) tudi donosnejši.

Konec tedna bo pomirjajoč, kolikor je lahko po vseh minulih napetostih polne Lune.  Še vedno bodo aktivne obremenujoče energije in lahko čutite nekoliko več potlačenosti. Z nekaj truda pa se boste vseeno lahko odprli širšemu razmišljanju morda v povezavi s potovanji in tujino ali pa vsaj z navdihujočo knjigo.Ascendent (podznak) v znamenju leva

Levi prihajate v tisti del meseca, ko boste ponovno čutili več napetosti. Dobro je, da ste kljub temu, da imate veliko energije ali vsaj več, kot ste jo imeli kakšen mesec nazaj, vseeno previdni in preudarni kam in koliko jo vlagate. Čez precej naporov greste in še vedno se dogaja veliko stvari v vašem življenju, na katere ne morete vedno vplivati, vas pa obremenjujejo.

Venera bo kljub vsemu dodajala nekaj lagodnosti in harmonije, predvsem v vas same, vi boste bolj povezovalni in ljubeči. Bo pa tudi želja, da se to opazi in nezadovoljstvo, če se ne bo v zadostni meri. Tukaj boste morali sami preceniti kje tiči problem. Po tem daljšem napornem obdobju je zelo verjetno, da krivec ni enoznačen. V odnosih že dalj časa čutite več hladu in omejitev. Situacije v zasebnem in tudi ali posledično javnem življenju vas mečejo iz ravnotežja in močna je potreba po osvoboditvi in spremembi. Vse skupaj pa bo podrejeno določenim strukturam, ki jim znotraj odnosov ne morete ubežati. Ta teden bo to najmočneje aktualno.

Polna Luna bo še dodatno osvetljevala tematiko.

Tudi konec tedna ne bo tako miren, kot bi si želeli, po vseh napetostih se lahko pojavi več strahov in anksioznosti. Ne pozabite, da ste vi, kljub vsem težavam, močni v svojem bistvu in je to le košček življenja, ki ga je potrebno preživeti. Že naslednji teden se bodo energije umirile in vaš pogled bo nekoliko bolj praktičen in ozemljen.Ascendent (podznak) v znamenju device

Device ste že precej bolj v svojem elementu zadnje dni, to vam nosi novo konstruktivno energijo in zalet, kljub vsemu dogajanju v zadnjih mesecih. Luna v znamenju kozoroga vas bo v začetku tega tedna še dodatno ozemljevala in obenem spodbujala vašo kreativnost. Lahko pride do določenih situacij v zvezi z vašimi prijatelji ali skupinami, ki jim pripadate. Želje in zahteve kaj in kako kdo bi, bodo intenzivne in na trenutke precej naporne. Morda boste po vsem tem čutili potrebo po umiku, morda le krajšem odmiku v naravo in v vaš notranji svet - ki pa je trenutno še vedno precej pod stresom.

Polna Luna bo osvetljevala problematiko usklajevanja fizičnega telesa s psihičnim. Vaša vitalnost je boljša, vendar niste popolnoma na zeleni veji in še vedno čutite nek notranji stres in živčnost. Rešitev ni, da se jima izogibate (živčnosti in stresu), ampak, da ju sprejmete in jima “pogledate v oči”. Zakaj nastaneta?

Takrat bo, kot nekakšen alkemični proces, izgubilo določeno moč nad vami in se boste posledično lažje spopadali s težavami. Do določene mere jo vedno rešitev tudi fizična aktivnost, bodite le previdni, da ne pretiravate, saj so večje možnosti, da pride do poškodb.

Konec tedna bo v energijah prepuščanja in spuščanja. Za vas verjetno v povezavi z odnosi. Uravnavali boste med tistim delom, ki hoče imeti vse pod kontrolo in tistim, ki vam šepeta, da se malo prepustite in zaplavajte s tokom.Ascendent (podznak) v znamenju tehtnice

Tehtnice boste začele teden nekoliko intenzivnejše, poudarek bo na zasebnem, to področje pa bo sprožilo določene reakcije v vas. Vzbudile se bodo močne želje, ki vas bodo peljale v preobrazbo in redefiniranje določenih odnosov.

Tematike širših filozofskih prepričanj in pa vaših miselnih vzorcev na drugi strani je opozicija s katero se že dalj časa ukvarjate in vas bo s tokratno napetsotjo polne Lune še posebej zaposlovala. Potreba po osvoboditvi in spremembi določenih pogledov je vse bolj prisotna. Lahko pride do prekinitve določenih pripadnosti skupinam in organizacijam za katere enostavno čutite, da nimate več podobnih pogledov in z njimi ne delite več življenjske filozofije. Kljub vsemu s tem ne bodo prišle le osvoboditve ampak tudi omejitve, morda vaše lastne kreativnosti in zmožnosti izražanja. Vse to vas bo dodatno družbeno izpostavilo, vendar bo s tem prišlo tudi do težav in problemov. Ne glede na vse boste čutili močno podporo vam bližnjih, predvsem partnerja. To vas bo navdihovalo in gnalo naprej v iskanju lastne avtentičnosti znotraj družbe, ki ji pripadate.

Konec tedna bo večji občutek podrejanja in obenem plavanja s tokom življenja. Nekatere stvari bodo nekoliko neusklajene pa kljub vsemu boste začutili mirnost in zadoščenje v delu in zavedanju, da se je včasih enostavno potrebno podrediti življenju.Ascendent (podznak) v znamenju škorpijona

Škorpijoni boste teden začeli nekoliko bolj prizemljeno. Še vedno se ne znajdete najbolje v določenih situacijah, ampak postajate vse bolj kreativni pri svojih akcijah in tako tudi bolj uspešni. Odnosi so tisti na katerih se pilite v zadnjem času. Vse močnejša je pa tudi želja po osvoboditvi, čeprav veste, da ta pride z določeno ceno.

Obenem se bodo pojavile vse intenzivnejše želje ali morda tudi zahteve v partnerstvu. Usklajevanje v odnosih vas bo metalo iz ravnotežja in želeli boste sprejeti določene odločitve, ki niso lahke, vendar so v resnici nujne. Vendar se lahko zgodi, da pride do določenega preobrata znotraj odnosov in se razmerje moči nekoliko podre.

Z Luno v vodnarju bo sredi tedna čutiti vse več napetosti.

Polna Luna bo osvetljevala vaše zasebno življenje, dom in družino. Navdih boste v tem času našli v kreativnosti in vaših hobijih. Tu se boste tudi lažje prepustili življenju. Konca tedna bo to še poudarjeno. Čutili boste ustvarjalnost in tudi notranjo moč ter ponovno jasnejšo vizijo za naprej. Oteženost bo še vedno prisotna, lahko, da bo povezana tudi s službo, vendar se boste lažje spoprijemali z vsem, kar vam prihaja na proti. Praktične rešitve ter podpora prijateljev in zaveznikov vam bodo še kako prišle prav. Predvsem pa vedenje, da so vam na voljo, to vam bo pomenilo največ.Ascendent (podznak) v znamenju strelca

Strelci ste zaključili konec tedna v svojih ognjenih barvah in se podajate na vam nekoliko manj prijeten teritorij ozemljenega kozoroga. Realnost in strukturiranost bo v prvi vrsti naslednje dni. Malo moreče je lahko na trenutke, vendar obenem nujno potrebno, če hočete biti produktivni. Vse skupaj bo prišlo zelo konstruktivno do izraza znotraj vašega dela, kariere in tudi financ.

Želje in tudi dinamika prejemanja in dajanja zna biti pod vprašajem v tem času. Čutili boste pritiske in boste potisnjeni v določene odločitve. Vaše fizično in psihično stanje ter uravnovešanje enega in drugega vas bo precej metalo iz ravnotežja. Kako naprej in kako ti dve nasprotji usklajevat?

Praktičen pristop se bo izkazal za bistvenega.

Tudi vi seveda ne boste ušli napetostim polne Lune. Osvetljevala bo vaše neposredno okolje, odnose, ki jih delate znotraj tega in pa tudi vaše mislene vzorce ter komunikacijo. Določene spremembe bodo na sporedu, če jih niste že naredili je zdaj prišel končni čas manifestacije. Sprejmite spremembe in ne pozabite poskrbeti za svoj občutek notranjega miru. Živčnost in frustracije so še vedno zelo prisotne.

Konec tedna bo v energijah prepuščajočih rib, ki bodo vas odnesle v zasebno, znotraj vašega doma oziroma okolja, kjer se počutite doma. Tukaj se ne glede na vse zares lahko sprostite.Ascendent (podznak) v znamenju kozoroga

Kozorogi ste po počitku oziroma umiku (upam, da ste si ga privoščili) spet pripravljeni, da greste naprej. Naporno obdobje vas ves čas postavlja na preizkušnje. Vaša stabilnost je pogosto na preizkušnji in vi se ne predajate. Čutite, da imate prav in ne popuščate.

V odnosih se bodo v prvem delu tedna lahko pojavili dodatni pritiski. Bodite previdni tukaj glede manipulacij, da vam kaj ne eksplodira v obraz. Luna bo osvetlila situacijo z vašimi financami in resursi. Nastala bo želja po osvoboditvi določenih vzorcev znotraj družbenega in lastne ustvarjalnosti. Kako se lahko osvobodite določenih spon?

Vsekakor boste najprej morali kaj spremeniti pri sebi. Dajte razmislit in se vprašat, če je to dolgoročno dobra poteza, da ne popuščate v svojih odločitvah in pozicijah (tudi zato, ker čutite, da ste trenutno v premoči in da lahko obvelja vaša). Lahko, da je na delu le vaš ego in nič drugega.

Življenje tudi vas kliče v spremembe in včasih so te dobre in nujno potrebne. Ustvarjalnost ali otroci bodo igrali pomembno vlogo pri teh vaših razmislekih.

Konec tedna bo več umirjenosti in povezovanja z vašo okolico. Prepustite se toku, vsaj za trenutek in globoko zadihajte. Življenje gre naprej tudi, če se vi za trenutek ustavite.Ascendent (podznak) v znamenju vodnarja

Vodnarji boste začetek tedna pripravljeni na odmik, ki vam nekako ne bo šel od rok. Hočete ali nočete ste s to polno Luno konec tedna v središču dogajanja in izpostavljeni. To vam sicer ne bo preveč ustrezalo, ampak se boste prilagodili.

Partnerski odnosi bodo vsekakor pod pritiskom. Usklajevanje želja in zahtev ne bo enostavno. Pri tem ne pomagajo spremembe in nepredvidljivosti znotraj doma in družine. Vse močnejša bo potreba po osvoboditvi, ampak vprašanje kako do nje priti.

Lahko, da bo v vašem primeru vse to predvsem čutil vaš partner. Poskusite ga podpirati v njegovih odločitvah, četudi se vam zdijo na trenutke nore. Naj ne bo vaša takojšnja reakcija: NE. Z razmislekom in sočutjem mu dajte odgovor, to bo zelo koristno za vajin odnos.

Zelo možno je , da v tem trenutku v času izhaja iz perspektive leva in rabi pohvalo in biti viden, tudi, če to vedno ne pokaže. Lahko se globoko nekje skriva vse globja zamera, če ga boste prehitro zavrnili in zatrli v njenem/njegovem unikatnem pristopu.

Konec tedna bo mirnejši. Lažje boste našli notranji prostor za sprejemanje drugačnih idej, kljub temu, da se vam bodo verjetno zdele precej samovšečne. Ne delajte prehitrih zaključkov in poiščite ustvarjalnost znotraj njih.Ascendent (podznak) v znamenju rib

Ribe bodite previdnejše ta teden. Lahko, da se dogaja kaj, kar je vam do neke mere skrito. S polno Luno v vodnarju se bo vsekakor pokazalo. Vaša osredotočenost je na delo, vendar vam pogosto stvari ne grejo po načrtih.

Želja je po osvoboditvi določenih mislenih vzorcev in po spremembi okolja. V ljubezni in ustvarjalnosti lahko čutite določene pritiske in želje, ki vas bodo zaposlovale. Vsaj strastno bo, če ne celo preveč intenzivno in na trenutke manipulacijsko. Pazite se merjenja moči v odnosih, sploh ljubezenskih.

Po vsem tem bo vaša pozornost presedlala na delo in kolobocije, ki jih imate na tem področju. Ne pozabite na reden odklop in da si najdete dovolj trenutkov le za vas. To je tisto, kar nujno potrebujete v teh časih, da lahko funkcionirate. Po vseh miselnih in komunikacijskih frustracijah prihaja več kreativnosti in tudi priložnosti za globjo preobrazbo ali pa vsaj aktivni vpogled v zakulisje nečesa in odkrivanje skrivnosti. Morda tistih življenjskih.

Konec tedna boste v svojih ribjih barvah zaplavali s tokom in življenjem. Lažje vam bo. Še vedno boste na trenutke čutili napetost med telesnim in psihičnim, zunanjimi obveznostmi in nalogami ter vašimi notranjimi potrebami.

Želeli si boste zasvetit pa se bo morda izkazalo, da še ni čisto pravi čas za to. Še bo potrebno nekaj notranjega dela, da bo ta sij prišel spontano in naravno. Ne obupujte, plujte s tokom in si dajte čas.

39 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page