top of page
Search

Gledam v nebo: Luna v devici 🌙

Od petka, 23. septembra (09:52) do nedelje, 25. septembra (18:42)


Prečkali smo polovico poti Merkurjeve retrogradnosti in zdaj že tudi priložnost, da določene stvari ponovno vidimo v drugačni luči ali pa nam je vsaj postalo jasno, kaj je potrebno narediti.

S tehtnico tudi katere odnose in vezi je potrebno reorganizirati.


🌿 Merkur je takoj po tej razjasnitvi prestopil v devico in s tem ponovno usmeril pozornost na analitično praktični problem naše težave. Malenkosti so (ponovno) pomembne. Kaj je tisto, kar funkcionira in kaj tisto, kar ne, se sprašujemo.


🔱 Problem septembrskega obdobja je, da kljub deviški načrtnosti in spretnosti, vsakič naletimo tudi na Neptuna, ki popači in zamegli naše videnje in če želimo oz. potrebujemo, zelo jasne natančne informacije, še vedno ni pravi čas za to, ker nam enostavno niso na voljo.

Odpira se pa priložnost za kreativnost. Delo, ki vsaj delno temelji na intuiciji in domišljiji ter ne toliko na konkretnih dejstvih. Recimo, napišimo pravljico, ustvarjajmo pravljične junake in se prepustimo iluzornim predstavam. Bolj ko bomo zahtevali od sebe in drugih konkretnost in natančnost, slabše bo. Ne hitimo.


😶‍🌫️ Pomemeben del Neptunovih vplivov in druga stran medalje je pa preveč Neptuna ali da v teh energijah pretiravamo. Odvisnosti, alkohol, duševna in psihična neuravnovešenost, pobeg od realnosti, vdaja in predaja, nesmiselnost vsega. Vse to so tematike, ki jih lahko dodatno spodbudijo trenutni vplivi.

Ravno tako, kot je pomembno, da se prepustimo je tudi to, da ne gremo v tem prepuščanju predaleč. Če smo nagnjeni h katerikoli od teh stvari in smo imeli težave že prej, je to čas, ko bomo potrebovali dodatno pomoč in oporo.


Potem imamo pa še Plutona, ki binglja na koncu kozoroga že celo večnost in vsakič (to smo že doživeli s Soncem in z Merkurjem) po vsej tej neptunovsko neoprejemljivi iluzornosti obljublja neko globino in preobrazbo.

Kot da je ravno ta popačen trenutek ali to prepuščanje in iluzija, tisto, kar potrebujemo, zato, da lahko gremo dovolj globoko in znotraj sebe sprožimo konkretno transformativno zgodbo.

Vse to preden čustveno in fizično lažji lahko končno prestopimo v zračni jesenski element, po harmoniji in uravnoteženosti željne, tehtnice.


🪷 Pluton v astrološki simboliki predstavlja tudi psihoterapijo in terapevte, morda je za koga to prelomni trenutek, ko se bo odločil za tak način pomoči.

Psihoterapija postaja vse bolj vsakdanjik in dobiva prostor v naši družbi, kot nekaj, kar pomaga in je dokaj običajna pomoč za nekoga, ki se znajde v stiski.

Včasih pozabimo kako pomembno je že samo to, da imamo neko nevtralno osebo za pogovor, ki je poleg tega še strokovno usposobljena in se s podobnimi težavami, kot so naše, srečuje vsak dan.


🌑 Še danes in jutri je poudarek predvsem na dokončevanju stvari ter pa tudi počitku in spuščanju - zaradi zaključevanja Luninega cikla.

Veliko tekočine in manj hrane so napotki ob prazni Luni. Prepustimo se vsaj delček dneva sanjavosti in domišljiji, dobro nam bo delo.


☀️ Če pa močno čutite negativne plati Neptuna pa pojdite ven na sonce, pokličite prijatelja, prepustite se otroški igri ali se odpravite na sprehod s hišnim ljubljenčkom. Poskusite najti majhne stvari, ki vas razveselijo in navdahnejo z optimizmom, vsaj za trenutek. Obenem pa ne odrivajte težav na stran, ker se bo z njimi prej ali slej treba soočiti.



Zvezdni pozdrav,

U



Na e-novice se lahko naročite na povezavi https://www.lookingatthesky.com/kontakt


🎨 Elisabetta Trevisan


20 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2019 by lookingatthesky.com. Naslovna fotografija: Anja Papuga

bottom of page